Osijek

Osijek Najveći je grad u Slavoniji, četvrti po veličini grad u Hrvatskoj te sedište Osječko-baranjske županije. Grad je industrijsko, upravno, sudsko i kulturno središte. Osijek je grad na rijeci Dravi sa više od 150.000 stanovnika (s prigradskim naseljima).

Turistička ponuda grada Osijeka i okoline je po mnogo čemu bogata i raznolika. Vrednim i unikatnim istorijskim lokacijama, sportskim i lovnim/ribolovnim aktivnostima, endemskim staništem biljaka i životinja, gastronomskim užicima i bogatstvom kulture i istorije Osijek je na svoj način, jedinstven. Za Osijek njegovi građani kažu da ima dušu i dok šetate kroz njegovih 17 parkova možete osetiti dah prošlosti, mirise čiste prirode i stare istorije.

Osijek je grad blagih i srdačnih ljudi izuzetno prijateljski raspoloženih prema strancima i gostima. U osijeku se nakon obilaska turističke ponude i uživanja u gastronomskim užicima možete odmoriti u mnogim hotelima, motelima i pansionima ili možda samo prošetati uz šetalište na Dravi - osječku promenadu.
Šta videti u Osijeku

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Osječka tvrđava

Osječka tvrđava

Smeštaj u Osijeku

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Osijeku. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Osijek leto 2019, Osijek turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Osijek, smestaj Osijek

Slična mesta u okolini