Palićko jezero

Palićko jezero Jezero je ostatak Panonskog mora, ali je prema legendi ono nastalo od suza pastira Pavla koji je tu napasao svoje stado, po čemu je i dobilo ime Palićko.

Jezero zahvata površinu od 4,6 km². Prosečna dubina jezera je 1,9 m, najveća je 3,5 m, a turistički sektor zahvata 3,8 km² sa tri posebne plaže. Jezero je inače, podeljeno na četiri sektora i bogato je ribom. U toku turističke sezone, temperatura vode se kreće između 18 i 25°C.

Jezero je atraktivno pre svega kupačima, ali sam centar nudi i druge vidove zabave, sportske aktivnosti i obilazak rezervata prirode, posmatranje ptica, pešačke ture i foto-safari. Obala je veoma privlačna zbog svojih peščanih sprudova, staza za bicikliste, kao i poligona za učenje vožnje. Jezero je bogato ribom i ovo daje priliku zaljubljenicima u pecanje za aktivan odmor. Centar pruža i mogućnosti za lečenje i oporavak. Jezersko blato je bogato važnim mineralima sa lekovitim osobinama. Obala jezera je duga oko 17 km i celom svojom dužinom je uređena.
Šta videti na Palićkom jezeru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Vinarija Zvonko Bogdan

Vinarija Zvonko Bogdan

Salaš Jelen

Salaš Jelen

Rokin salaš

Rokin salaš

Palićki vodotoranj

Palićki vodotoranj

Salaš Đorđević

Salaš Đorđević

Vinski dvor

Vinski dvor

Ludoško jezero

Ludoško jezero

Muški štrand

Muški štrand

Smeštaj na Palićkom jezeru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Palićkom jezeru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Palićko jezero leto 2019, Palićko jezero turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Palićko jezero, smestaj Palićko jezero

Slična mesta u okolini