Parga

Parga Parga je prelepi gradić u Grčkoj, u oblasti Epir. Parga pripada regiji Preveza koja se nalazi u okviru Epira. Danas je Parga čuvena kao najpoznatije letovalište na obali Epira, većina turista dolazi uglavnom iz skandinavskih zemalja a ovde svake godine letuje i mnogo turista iz Srbije i Makedonije!

Parga je udaljena oko 60 km ili nekih sat ipo putovanja od Janjine, koja je kulturno središta ove oblasti. Od Janjine do skoro same Parge je urađen novi deo autoputa tako da samo par kilometara se putuje magistralom.

Parga ima veoma lep položaj, deluje kao da je smeštena u amfiteatru koji se otvara prema moru i ostrvcima Paxos i Antipaxos do kojih postoje i svakodnevne ekskurzije turističkim brodićima (SAVET: Ukoliko uveče odete na dok u centru, prošetajte i pitajte za cene, lako ćete sa početnih 25 eur za ekskurziju platiti samo 15 eur!). U centru Parge se nalazi i mala luka, koja se produžuje u gradsku plažu. Levi deo grada je miran i tih i pruža se ka maslinjacima, tako da preporučujemo da apartmane i smeštaj potražite pre svega u tom delu. Mi smo najviše koristili plažu Piso Krioneri, a kroz maslinjak (za sat hoda od prilike) se stiže do prelepe velike peščane plaže Lichnos.

Drugi deo parge je centar grada i u tom delu su smešteni brojni restorani, kafanice, prodanice suvenira, pekare, supermarketi, riblja pijaca, crkva i sve što možete očekivati od omanjeg grada... Uveče je to najživlji deo grada pa ako ste u njemu rentirali smeštaj ili apartman, očekujte da nećete spavati ako legnete ranije...

U ovom delu se nalazi i stara tvrđava sa koje se pruža predivan pogled, a sa druge strane brda je prelepa plaža Valtos i do nje možete stići pešaka za par minuta hoda.

Na svim plažama možete koristiti svoj suncobran ili iznajmiti ga na samoj plaži.

Ljudi su fini.

Meni je ovde bilo predivno, tako da je Parga ako mene pitate odlično mesto za letovanje u Grčkoj!

Parga video


Šta videti u Pargi

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Piso Krioneri

Plaža Piso Krioneri

Plaža Valtos

Plaža Valtos

Gradska plaža

Gradska plaža

Plaža Sarakiniko

Plaža Sarakiniko

Plaža Agios Ioannis

Plaža Agios Ioannis

Plaža Lichnos

Plaža Lichnos

Venecijanski Zamak

Venecijanski Zamak

Zamak Anthousa

Zamak Anthousa

Smeštaj u Pargi

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Pargi. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu