Passo Tonale

Passo Tonale Passo Del Tonnale je prevoj koji povezuje italijanske regije Trentino i Lombardiju. Nalazi se na 1.883 m nadmorske visine, između dolina Val Di Sole i Valcamonica. Udaljen je od Beograda 1. 118 km.

Ovo zanimljivo skijalište je jedno od retkih u regiji koje nudi veoma dobar spust niz padine sa dubokim snegom. Samo mesto smešteno je uz put koji se probija između dva planinska masiva, a jedna od karakteristika skijališta je vetar koji konstantno duva preko prevoja tako da vegetacije gotovo i nema. Deo skijališta smešten je u nacionalnom parku Adamello Brenta.

Na severnoj strani nalazi se većina staza, obasjanih suncem gotovo celog dana. Najpoznatije i ujedno najbolje staze na ovom delu su dve crvene staze: Contrabbandieri, Alpino – duga 4,5 km. Možda jedna od najlepših staza skijališta, dugačka, raznovrsne konfiguracije, sa prekrasnim pogledom na glečer Presenu. Do glečera koji se nalazi na suprotnoj strani skijališta dolazi se tako što se pređe ulica, a zatim žičarama, kabinama i vučnicama dolazi do najvišeg vrha 3.016 m. Ovde je raj večnog snega i leda. Do podnožja vodi crveno – crna, staza PARADISO dugačka oko 5,7 km. U samom središtu skijališta nalazi veliki broj plavih i crvenih staza i žičara.
Šta videti u Passo Tonaleu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Passo Tonaleu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Passo Tonaleu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Passo Tonale leto 2019, Passo Tonale turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Passo Tonale, smestaj Passo Tonale

Slična mesta u okolini