Petrovac

Petrovac Petovac je malo gradsko naselje koje pripada opštini Budva, a broji 1412 stanovnika. Nalazi se u dolini na 18 km od Budve. To je veoma staro naselje što svedoče rimski mozaici iz 3.veka, koji se nalaze u naselju Mirište.

Petrovac je poznat po prelepoj velikog gradskoj plaži koja je pokrivena crvenkastim peskom. Plaža je duga 600 metara i ima bogat plažni sadržaj. Samo 500 metara od Petrovca nalazi se plaža Lučice, koja je duga 220 metara i koja takođe ima sve što je potrebno za uživanje i potpuni ugođaj posetiocima. Nešto udaljenija, 2 km, je plaža Buljarica, duga 2400 metara, na njoj se nalazi više auto kampova.

Petrovac nudi različite vrste smeštaja, a ukupni kapacite Petrovca je 23000 ležaja, što u privatnim objektima što u hotelima. Za šta god se odlučite biće Vam ugodan boravak, preko dana na prelepoj plaži, a uveče u šetnji kroz grad ili na večeri u nekom od dobrih ribljih restorana. Grad nema buran noćni provod tako da je savršen za one koji imaju malu decu ili su došli da osete savršeni mir. Ispred Petrovca nalaze se ostrva Katič i Sveta Neđelja sa crkvama, koje su jako zanimljive turistma.


Šta videti u Petrovcu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Lučice

Plaža Lučice

Vidikovac Stari Grad

Vidikovac Stari Grad

Tvrđava Kastio

Tvrđava Kastio

Gradska plaža Petrovac

Gradska plaža Petrovac

Staza za šetnju

Staza za šetnju

Smeštaj u Petrovcu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Petrovcu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Petrovac leto 2019, Petrovac turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Petrovac, smestaj Petrovac

Slična mesta u okolini