Poreč

Poreč Poreč je grad smešten u srcu zapadne Istarske obale. Grad kulture, turizma, sporta i zabave, kojim se šire mirisi i boje davnih vremena čineći nezaboravan mozaik doživljaja. Tragove prošlosti čuva u starom jezgru. Kamene ulice, ostaci antičkih hramova, foruma i druge lepe, očuvane građevine iz davnih vremena svedoče o prošlosti. Eufrazijeva bazilika iz 6. veka najvredniji je kulturno - istorijski spomenik u Istri, upisan u listu Svetske baštine UNESCO-a.

Danas je Poreč privlačno turističko odredište koje posvećuje veliku pažnju uređenosti, raznovrsnoj ponudi događaja, smeštajnim kapacitetima i aktivnostima. Nudi i raznovrsnu ponudu sportova, od tenisa, beach volleya, fudbala, jahanja, biciklizma, pešačenja te drugih sportova na vodi kojom će obogatiti odmor svakom posetiocu.

Turistički centri Poreča su Lanterna, Červar-Porat, Ulika, Materada, Špadići, Brulo, Plava Laguna, Zelena Laguna i Bela Uvala. Široki raspon smeštajnih kapaciteta i kulturnih događaja čini Poreč destinacijom, čija je ponuda prilagođena svakom gostu. Poreč ima i svoju sportsku i zabavnu stranu. Poznat je kao omiljena lokacija za pripreme vrhunskih sportista i rekreativaca, ali i kao mesto u kojem se možete dobro zabaviti u letnjim barovima i klubovima.

Poreč i njegova okolina obiluju vrhunskim restoranima. Grad je bogat kulturnim, zabavnim, sportskim ali i brojnim drugim turističkim sadržajima. Poreč je grad koji će Vaš odmor učiniti odmorom za pamćene.
Šta videti u Poreču

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

kamp Istra Naturist

kamp Istra Naturist

Kamp Finida

Kamp Finida

Marina Parentum

Marina Parentum

Marina Poreč

Marina Poreč

Smeštaj u Poreču

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Poreču. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Poreč leto 2019, Poreč turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Poreč, smestaj Poreč

Slična mesta u okolini