Pula

Pula Pula je grad bogate istorije, smešten na samom jugu Istarskog poluostrva. Ovo je grad prekrasnih plaža rasprostranjenih na gotovo 100 km lepe I razuđene obale. Posetite Pulu, ispričaće Vam priču o mitskim Argonautima, Rimljanima, Francima i vremenu Austro – Ugarskog Carstva. Sa očuvanim spomenicima i građevinama iz prohujalih vremena predstavlja pravi grad – muzej: Augustov hram, Herkulova Vrata...

U Puli će te uživati u odličnim restoranima, a na najlepšoj pozornici na svetu, Areni, pod zvezdama možete poslušati neke od najatraktivnijih muzičkih izvođača na svetu.

Ukoliko se u potrazi za dobrom zabavom, Pula će svakako imati šta da Vam ponudi. Brojni klubovi,barovi učiniće da Vaš odmor bude ispunjen. Najpoznatija manifestacija u Puli je svakako Međunarodni festival igranog filma, i svakao predstavlja jedan od najspektularnijih festivala u Evropi.

Lepotu ovih prostora upotpunjuje i nacionalni park Brijuni, biser prirodne baštine Istre. Sa svojih 14 ostrva izuzetne lepote, safari parkom, ostacima rimskih letnjikovaca i utvrđenja Brujini predstavljaju čudesan spoj prirode i kulture.
Šta videti u Puli

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Akvarijum Pula

Akvarijum Pula

Nacionalni park Brioni

Nacionalni park Brioni

Kamp Stoja

Kamp Stoja

Agroturizam Stelio

Agroturizam Stelio

Spomen soba Antonio Smareglia

Spomen soba Antonio Smareglia

Smeštaj u Puli

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Puli. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Pula leto 2019, Pula turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Pula, smestaj Pula

Slična mesta u okolini