Rijeka

Rijeka Rijeka - Grad i luka u Riječkom zalivu na severnoj obali Kvarnerskog zaliva. Rijeka se razvila u najveću luku, važan evropsko tranzitni lučki centar, najrazvijeniji turistički centar, kao I veliki trgovački, poslovni, pomorski i železnički centar. Razvijene su industrije brodogradnje, naftne rafinerije, proizvodnje dizelskih motora, brodske opreme i dizalica, papira.

Rijeka je centar Primorsko-goranske županije s 305.000 stanovnika, regije koju čini nesvakidašnji spoj mora i planina koje se proteže od planine Učke pre­ko goranskih brda do Velebita. Sa zapadne strane Rijeci nalazi se Opatijska rivijera, najstarija i najelitnija hrvatska turistička regija, s druge strane smjestila se Crikveničko-vinodolska rivijera.

Turizam se razvija od sredine 19. Veka. Danas je posebno razvijen poslovni i kongresni turizam, a značajan je i verski turizam. Rijeka nema razvijen odmorišni turizam, ali turistička ponuda uključuje kvalitetan smeštaj, kulturno-zabavne programe, te bogatu gastro ponudu. Gosti na odmoru u okolnim mestima tu nalaze zabavu i kulturne zanimljivosti.




Šta videti u Rijeci

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Rimski luk

Rimski luk

Svetište Gospe Trsatske

Svetište Gospe Trsatske

Nacionalni park Risnjak

Nacionalni park Risnjak

Sudbena palata

Sudbena palata

Guvernerova palata

Guvernerova palata

Gradski toranj

Gradski toranj

Korzo

Korzo

Astronomski centar Rijeka

Astronomski centar Rijeka

Smeštaj u Rijeci

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Rijeci. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Rijeka leto 2019, Rijeka turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Rijeka, smestaj Rijeka

Slična mesta u okolini