Rimini

Rimini Rimini je grad u Italiji. Nalazi se u pokrajini Emilija-Romanja u severnom delu države i glavni je grad istoimenog Okruga Rimini. Rimini je letovalište na obali Jadranskog mora, poznato po dugim i lepim plažama.

Rimini se nalazi na prelazu iz središnje ka severnoj Italiji. Od prestonice Rima grad je udaljen 400 km severno, a od Bolonje 120 km jugoistočno. Minijaturna država San Marino nalazi se svega 10 km jugozapadno i njeni stanovnici su upućeni na Rimini (trgovina, promet, saobraćajne potrebe).

Reljef: Rimini se razvio u krajnje jugoistočnom obodu Padske nizije, na mestu gde se ravnica sustiče sa Jadranskim morem i krajnje severoistočnim obroncima Apenina. Grad je u ravničarskom području, ali se krajnje severoistočne planine Apenina nalaze relativno blizu grada - 10 km južno. Grad kao primorski se nalazi na visini od 5 m.

Rimini je pre svega poznat kao turističko letovalište poznato po brojnim uređenim plažama, za italijanske pojmove pristupačnim cenama i brojnim mogućnostima noćne zabave. Stoga je Rimini nezaobilazno odredište mladih ljudi iz kontinetalnog dela Italije (Milano, Torino, Bolonja, Verona), posebno za vikend provode.
Šta videti u Riminiju

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Riminiju

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Riminiju. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Rimini leto 2019, Rimini turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Rimini, smestaj Rimini

Slična mesta u okolini