Rovinj

Rovinj Rovinj je jedno od najrazvijenijih turističkih mesta u Hrvatskoj, s bogatom turističkom ponudom uklopljenom u slikoviti ambijent staroga grada, prelepih ostrva I plaža.

Rovinj je zasigurno Istarski grad koji nikako ne smete zaobići. Sam grad je veoma romantično mesto okruženo predivnim renesansnim i baroknim spomenicima, baštinama i crkvama. Grad je 49 km udaljen od Pule te nudi razne kulturne događaje kao Međunarodni Pop letnji festival, International Art Exhibition, i još mnoga druga događanja. U Rovinju se nalazi i Centar za istražvanje mora.

Ispred obale mnogobrojna su ostrva kao Figarola, Sveta Katarina, Banjole, te Crveno ostrvo koje je ujedno i istorijsko nalazište i kulturno obeležje nekadašnjih kultura.

Na rovinjskoj rivijeri postoje brojni hoteli, turistička naselja, kampovi, marina, kao i različite vrste ugostiteljskih objekata. U turističkoj ponudi Rovinja značajno mesto imaju sport i rekreacija. Od sportskih kapaciteta izdvajamo brojne terene za fudbal, košarku, odbojku, otvorene I zatvorene bazene, kuglanu, trim staze… Od ostalih sportova na vodi bogata je ponuda raznih ekstremnih sportova kao što su jedrenje, veslanje, surfing, skijanje na vodi i još mnogo toga.
Šta videti u Rovinju

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Kamp Polari

Kamp Polari

Limski zaliv

Limski zaliv

Kamp Veštar

Kamp Veštar

Aci marina Rovinj

Aci marina Rovinj

Smeštaj u Rovinju

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Rovinju. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Rovinj leto 2019, Rovinj turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Rovinj, smestaj Rovinj

Slična mesta u okolini