Šabac

Šabac Šabac, koji se nalazi u zapadnoj Srbiji na obali reke Save, razvio se oko utvrđenja podignutih uz reku (Zaslon, Bigir Delen). Privredno je, kulturno i administrativno središte Mačvanskog okruga.

Obeležja privrednog razvoja grada Šapca su: dinamičnost i pozitivan društveni proizvod. Pozitivna kretanja u privredi rezultat su, između ostalog: tradicionalno razvijenog preduzetništva sa trgovačkim nasleđem, duge tradicije u industrijskoj proizvodnji, velikog broja uspešno privatizovanih preduzeća, kao i prisustva stranih investitora. Podrška lokalne samouprave i jednostavnost procedura predstavljaju snagu ekonomskog razvoja grada.

Grad Šabac ima bogatu istoriju, sa posebnim naglaskom na razvoj kulture u gradu. Ključni period na koji se ovaj projekat konceptualno i tematski oslanja je XIX vek, period dolaska Jevrema Obrenovića na vlast (1816. godine) do svetskih ratova u kojima je grad pretrpeo velika uništenja. Danas je grad Šabac jedan od najrazvijenijih u Srbiji, koji je 2010. godine dobio zvanično priznanje u akciji „Opštine i gradovi budućnosti“, postavši „Privredni grad budućnosti“.
Šta videti u Šapcu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Etno restoran Kneževa Večera

Etno restoran Kneževa Večera

Etno park Avlija

Etno park Avlija

Etno selo i galerija Topalović

Etno selo i galerija Topalović

Vila Albedo

Vila Albedo

Đakovića okućnica

Đakovića okućnica

Ašikov grob

Ašikov grob

Šabačka Tvrđava

Šabačka Tvrđava

Biblioteka šabačka

Biblioteka šabačka

Smeštaj u Šapcu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Šapcu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Šabac leto 2019, Šabac turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Šabac, smestaj Šabac

Slična mesta u okolini