Samos

Samos Samos je grčko ostrvo u Egejskom moru u jugoistočnom delu Grčke. Nalazi se u blizini egejske obale Male Azije, tj. Turske. Glavno mesto na ostrvu je Vati, često nazivan i Samosom.

Prekriveno zelenilom i okruženo nebrojenim netaknutim plažama, ostrvo Samos živi između lepote i legende. Od antičkih vremena ovde se prepliće mitologija sa stvarnošću, pa su se ovde rodili i boginja Hera i matematičar Pitagora, a još u to vreme ostrvo postaje prepoznatljivo po jedinstvenom, slatkom vinu.

Prvi put Vas ove godine vodimo direktnim letom do ovog nestvarnog mesta sa bujnom vegetacijom, koje je i jedno od najvećih ostrva severnog Egeja.

Samos poziva sve putnike koji će doživeti mnoga iznenađenja i otkića: Ovde se harmonično spaja planina i more
uzbudljiv noćni život i mir. Ostrvo Samos - osmo po velični u Grčkoj - površine 474 kvadratnih kilometra. Obdareno je divnim, bujnim i velikim planinama, zalivima, llepim uvalama, lukama i slikovitim plažama. Na Samosu če te najići na sređene plaže sa savremenim sadržajima ali i "Divlje" netaknute jos jedno od predelenja i mogućnosti za veći broj turista. Samos je relativno nedavno priznato kao popularna turistička destinacija za odmor, prvenstveno po svojim prirodnim lepotama i pejzažima koji vežu planinu i more i mnoge antičke spomenike Grčke. Plodna zemlja omogućava razvoj bilo koga vida iz oblasti poljoprivrede kako na planini stočarstvo tako uravnici svih useva i kultura. Naravno ima veoma razvijen ribolov po priobalnim područijima. Administrativni Samos se sastoji od 4 opštine: Vateos, Karlovasi, Maratokampos i Putagoras.
Šta videti Na Samosu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj Na Samosu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj Na Samosu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu