San Trope

San Trope San Trope je malo turističko mesto na Azurnoj Obali u kome živi oko 5.000 stanovnika. Ovo mesto se usvojoj istoriji transformisalo iz jednog ribarskog sela u mondensko letovalište.

Transformacija pomenutog mesta se nije ogledala u infrastrukturi samog mesta nego u načinu življenja i privrednoj delatnosti gde je ribolov zamenjen pružanjem turističkih usluga.

Transformacija se odvijala tako što je najpre San Trope otkriven od strane francuskog slikara Pol Sinjaka pa su za njim došli i drugi slikari koji su osnovali slikarsku koloniju. Danas na šetalištima u San Tropeu možede videti galerije slika na otvorenom a načešće gde ćete sresti slikare koji prodaju svoja umetnička dela su oko gradske luke. U samoj luci više nema malih ribarskih barki, one su zamenjene luksuznim jahtama koje kad se vide na Jadranu predstavljaju vest za ExYu kao da su sleteli vanzemaljci.

Najveći doprinos finalne transformacije iz slikarske kolonije u mondensko letovalište dala je glumica Brižit Bardo koja je sa svojim suprugom (reditelejm) kupila kuću u ovom mirnom i zabačenom mestu, vrlo brzo za njom su krenuli i ostali poznati glumci Francuske kinematografije , Holivuda i druge poznate ličnosti.

Kada šetate ulicama San Tropea nećete videti ništa ekstaravgantno ustvari videćete jedan mali gradić koji redovno vodi računa o svojoj toaleti. Ukoliko znate šta predstavlja San Trope onda je neizbežno Vaše duboko razočaranje.
San Trope je nama sa prostora ExYu poznat po serijalu filmova Žandarm iz San Trope-a kao i po televizijskoj seriji San Trope.

Šta treba videti u San Trope-u?

ne mogu ništa posebno da Vam preporučim izuzev pristaništa u kome možete videti izložene slike slikara, luksuzne jahte i ulicu u kojoj se održavala parada na kraju svakog filma Žandarm iz San Tropea.

Plaže su priča za sebe, nigde na Azurnoj obali nisam video toliki broj na tako malom mestu privatnih plaža. Jedna dugačka plaža je isprekidana privatnim plažama koje su odvojene od javnih plaža paravanom od trske. Na privatnim plažama imate na raspolaganju suncobran, ležaljku i kafić. Javne plaže (naturalne plaže) na njima nemate ništa, sve što vam treba morate poneti sa sobom, na plaži imate obilje morske trave koju je plima izbacila na obalu i to niko ne čisti pošto je plaža nauralna. Smeća na plažama nema ( da li su posetioci kulturni pa isto ponesu sa sobom ili postoji služba koja vodi računa o ovom problemu ).

Ono što možete videti u San Tropeu i retko gde je sledeće.
  • Iza javne plaže nalazi se jedan neugledan heliodrom, na njega sleću helikopteri i dovoze turiste, „meštane“ i druge osobe koje mogu sebi taj luksuz priuštiti. Na heliodromu uvek bude par blindiranih vozila koja će prevesti dotične osobe do svojih smeštajnih objekata.
  • Na par stotina metara od obale nalaze se usidrene luksuzne jahte na kojima bogati vlasnici provode svoj godišnji odmor. Jednom prilikom bio sam svedok nesvakidašnjeg luksuza a to je da na jahtu sleće helikopter i iz njega izlazi konobar koji na poslužavniku nosi flašu nečega (zamisli koliko ovaj hir košta).
E to je San Trope, pozorište gde su glavni glumci bogataši a običan svet je publika...


Šta videti u San Tropeu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u San Tropeu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u San Tropeu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: San Trope leto 2019, San Trope turistički vodič i preporuke, turisticka mapa San Trope, smestaj San Trope

Slična mesta u okolini