Sokobanja

Sokobanja Soko banja se nalazi u jugostičnoj Srbiji, smeštena u kotlini između planina Rtanj i Ozren na obali reke Moravice na nadmorskoj visini od 400 metara. Kao lečiliste Soko banja je poznata jos od doba Rimskog carstva. Umereno kontinentalna klima, visoka koncetracija ozona i negativnih jona u vazduhu, doprineli su da Soko banja postane idealno mesto za tretman različitih bolesti.

Turizam predstavlja osnovnu privrednu delatnost, Soko banju poseti oko 100000 gostiju na godišnjem nivou. Mnogobrojni hoteli, barovi, restorani, specijalne bolnice, prirodne lepote i ljubazni domaćini omogućili su ovom biseru banjskog turizma da postane jedan od najznačajnih centara na turističkoj mapi Srbije. Soko banja nudi svojim gostima bogat i raznovrstan turistički sadržaj, od netaknute prirode, srednjovekovnih utvrđenja, jezera, izletišta, planina.
Šta videti u Soko banji

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Amam tursko kupatilo

Amam tursko kupatilo

Vodopad Ripaljka

Vodopad Ripaljka

Izletište Očno - Kamen ljubavi

Izletište Očno - Kamen ljubavi

Bovansko jezero

Bovansko jezero

Etno kuća Ilino

Etno kuća Ilino

Rtanj

Rtanj

Sesalačka pećina

Sesalačka pećina

Srednjevekovni Sokograd

Srednjevekovni Sokograd

Smeštaj u Soko banji

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Soko banji. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Sokobanja leto 2019, Sokobanja turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Sokobanja, smestaj Sokobanja

Slična mesta u okolini