Solden

Solden Solden je smešten u pokrajini Tirol, u Otztal dolini. Spada u najbolje uređene i najveće ski centre Austrije. Sastoji se iz tri, povezana dela: Gaislachkogl, Giggijoch i glečerski deo, koji se deli na dva glečera: Rettenbach i Tiefenbach na 3.249 m n/v.  U Solden-u se nalazi drugi po visini vrh u Austriji, Wildspitze, visok 3768m. Skijalište se prostire na visini od 1.350- 3.250 m n/v, a veći deo skijališta se nalazi na visini iznad 2.000 m n/v. Ukupno ima 146 km staza, od toga je: 69km plavih, 51km crvenih, 28km crnih. Raspolaže sa 34 ski lifta i gondolama, čiji je ukupan kapacitet 70.000 skijaša na sat.
 
Sneg je garantovan od oktobra do maja, zahvaljujući visini ski terena, glečerima i sistemu za veštačko pravljenje snega, koji pokriva više od 67% ski staza. Takođe, možete da uživate u sankanju, planinarenju ili pešačkim turama po glečeru. Na ski stazama se nalaze brojni restorani, a i samo mesto je prepuno kafića, restorana i prodavnica.

U blizini Zeldena je mesto Langenfeld, sa velikim Aqua centrom, sa kompleksom bazena, termalnom vodom, saunama, whirpoolom.
Udaljenost od Beograda jo oko 1180km.
Šta videti u Soldenu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj u Soldenu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Soldenu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu