Sombor

Sombor Grad Sombor se nalazi u severozapadnom delu Srbije i Vojvodine, nedaleko od granice sa Hrvatskom i Mađarskom, 174 kilometra severozapadno od Beograda a 99 kilometara od Novog Sada. Smestio se na prostoru između Dunava na zapadu i saobraćajnog Koridora 10 na istoku Po površini na kojoj se prostire od 1.177 kvadratnih kilometara, Sombor je drugi grad po veličini u Vojvodini, odmah iza Zrenjanina.

Sombor je mrežom magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva dobro saobraćajno povezan sa okolnim mestima i sa međunarodnim saobraćajnim pravcima. Na istoku je povezan sa međunarodnim saobrćajnim pravcem Beograd-Budimpešta odnosno Koridorom 10, a na zapadu sa Dunavom koji predstavlja međunarodni saobraćajni Koridor 7. Veza sa Hrvatskom na zapadu ide preko graničnih prelaza Bogojevo i Bezdan, a sa Mađarskom na severu preko graničnog prelaza Bački Breg.

Okolina Sombora pleni pažnju brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, spomenicima arhitekture i narodnog graditeljstva; crkvama s kraja XVIII veka, dvorcima i kaštelim podignutim tokom XIX veka, te brojnim salašima. Danas u okolini Sombora postoji 16 salaških naselja koja imaju izuzetne potencijale za razvoj seoskog turizma. Somborski kraj pravi je raj za lovce i ribolovce. Sa Dunavom, gustom mrežom kanala, barama, ritovima i šumama, ovo područje je jedna od najprimamljivijih destinacija za lovce i ribolovce. Specijalni rezrevat prirode "Gornje Podunavlje", koji se prostire duž leve obale Dunava od granice sa Mađarskom do Bogojeva u dužini od 64 kilometra, predstavlja izuzetno područje kako za lovce i ribolovce tako i za sve ljubitelje netaknute prirode.
Šta videti u Somboru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Bezdan banja

Bezdan banja

Banja Junaković

Banja Junaković

Gradsko kupalište Štrand

Gradsko kupalište Štrand

Art salaš Višinka

Art salaš Višinka

Gradska kuća

Gradska kuća

Plaža kod motela u Apatinu

Plaža kod motela u Apatinu

Etno-kuća  Jelena

Etno-kuća Jelena

Salaš Bošnjak

Salaš Bošnjak

Smeštaj u Somboru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Somboru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Sombor leto 2019, Sombor turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Sombor, smestaj Sombor

Slična mesta u okolini