Sorento

Sorento Šarmantni Sorento je prelep gradić koji sa pravom nosi epitet jednog od najlepših Italijanskih letovališta. Za Sorento možemo reći da je grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Grad je smešten na litici koju zapljuskuju tirkizne vode Tirenskog mora. Kažu da je prosto nemoguće ne zaljubiti se u panoramu Sorenta.

Glavna odlika Sorenta je bajkovit pejzaž primorskog grada koji se ponosno uzdiže na strmim stenama od belog krečnjaka sa prelepim pogledom na Napuljski zaliv, decenijama privlači turiste iz celog sveta unikatnim prizorima zalaska sunca i zavodljivim mirisima sa plantaža pomorandži i limuna.

Grad će Vam ponuditi jedinstven ambijent dok obilazite prelepu gradsku luku, zanimljive ulice, brojne prodavnice, kafiće i restorane... pa predstavlja pravu meku za turiste željne odmora i opuštanja. Sa druge strane Sorento je odlična polazna tačka za istraživanje okolnih oblasti s prelepim priobalnim pejzažima i istorijskim znamenitostima.

Prekrasane slike Napuljskog zaliva, ostrva Kapri, obale Amalfitanskog poluostrva oduvek su privlačile turiste. Stari grad sa spletom uličica iz kojih se izlazi na male dobro skrivene trgove mami na šetnju i uživanje. Blizina Vezuva, antičke Pompeje, šarmantnih gradića Pozitana i Amalfija, mondenskog ostrva Kapri, Napulja omogućiće da steknete pravu sliku o ovom delu Italije.

Karakteristika ovog gradića su uzane uličice pune kolorita i turista, kao i plaže na obali koja je podeljena u dva zaliva, Marina Grande i Marina Picola.

Marina Grande je bila jedini ulaz u grad sa mora. Do luke se dolazi stepenicama ili liftovima, što su atrakcije koje ne treba propustiti. Možete doći i autobusima koji saobraćaju na svakih 10 minuta od luke do trga Taso.

Marina Piccola je druga luka, bliža centru grada. U njenoj blizini nalaze se brojne plaže, eksluzivne vile i hoteli.

Šta raditi i videti u Sorentu:


Znamenitosti


Pored prirodnih lepota, Sorento turistima ima da ponudi i veliki broj znamenitosti koje ne bi trebalo zaobići - Crkva Svetog Antonina, Crkva Svetog Franceska, Gradska Katedrala (DUOMO), Muzej Koreale, Stari Mlin (Vecchio Mulino ).

Obavezno posetite Via della Pieta (ulica iz antičkog doba), sa mnoštvom lokala i lepih restorana koji otvoreni za posetioce.

Plaže


Najbliža peščana plaža je Marina Pikola, druga je Marina Grande, 15 minuta peške od centra grada. Najpopularnija plaža je Punto del Kapo, južno od Marine Grande.

Marina di Ekva


Marina di Ekva ili Marina di Sejano je slikovito ribarsko selo koje će Vam se dopasti na prvi pogled. Preporučujemo Vam da posetite vidikovac Kula Kapo Rivo, čuvenu plažu od stena (neobična plaža unikatnog izgleda), Crkvu Svetog Antonija, kao i brojne restorane u kojima možete uživati u morskim specijalitetima.

Šoping


Za ljubitelje šopinga Sorento je odlična destinacija, brojne radnje i radionice rasprostranjene su širom grada. Naša preporuka je šetnja po Korzou Italija, gde se i nalazi najviše radnji i butika. Imajte u vidu da su stvari, garderoba i rukotvorine izvrsnog kvaliteta, ali su i skupe.

Izlasci i noćni život


Sorento je grad koga krasi dobar noćni provod, u zavisnosti od ukusa svako će naći mesto koje mu prija. Što se tiče mesta za provod preporučujemo klub Fauno, terasu hotela Ćirkolo dei Forestjeri, klubovi Fauno Note i Matilda kao i mnoge drugi.
Šta videti U Sorentu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Smeštaj U Sorentu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj U Sorentu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Sorento leto 2019, Sorento turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Sorento, smestaj Sorento

Slična mesta u okolini