Stara planina

Stara planina Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji, visokoplaninski masiv koji se prostire kao prirodna granica prema Bugarskoj. Fascinantna lepota netaknute prirode čini Staru planinu najlepšom planinom istočnog dela Srbije i jednim od njenih najvrednijih turističkih prostora. Ona predstavlja prirodno bogatstvo izvanrednog značaja i u prvoj je kategoriji prirodnih bogatstava.

Stara planina je skoro pet meseci godišnje pod snegom na visini između 1.100 i 1.900m. To je dobar potencijal za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje.

“Babin zub” (sa vrhom nadmorske visine 1.758 m) je jedan od najlepših krajolika Stare planine. Markantne stene Babinog zuba završavaju se jugozapadno od vrha Midžor (nadmorske visine 2.169 m), najvišeg vrha Stare planine i Srbije. Babin zub predstavlja zaštićeni prirodni rezervat.

Sadržaj skijaškog centra “Babin zub” čine staze na lokacijama “Konjarnik”, “Sunčana dolina”, kao i “Markova livada”. Skijalište “Babin zub” poseduje četvorosednu žičaru “Konjarnik” sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski lift ”sidro” “Sunčana dolina” kapaciteta 1.200 skijaša na sat, kao i dečiji ski vrtić sa pokretnom trakom “Markova livada”, a od ove sezone biće bogatiji za još jednu četvorosednu žičaru i osmosednu gondolu, prvu u Srbiji.
Šta videti na Staroj Planini

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Vodopad Tupavica

Vodopad Tupavica

Zavojsko jezero

Zavojsko jezero

Smeštaj na Staroj Planini

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Staroj Planini. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Stara planina leto 2019, Stara planina turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Stara planina, smestaj Stara planina

Slična mesta u okolini