Sutomore

Sutomore Sutomore je jedno od najpopularnijih mesta na Crnogorskoj obali. Planinski lanci u pozadini, široka peščana plaža i otvoreno more su stvorili klimu kakva se samo može poželeti, i ovde sezona traje od maja do oktobra.

Sutomore pripada opštini Bar koja obuhvata preko 30 kilometara obale i smatra se za jedan od najlepših delova jadranskog mora, sa temperaturom vode od 11 stepeni zimi do 25 stepeni leti! Mesta koja su poznata u blizini i koja bi obavezno trebalo obići su: Pecin, Čanj, Maljevik, Štrbine, Ratac, Crvena plaža, Zaliv maslina.

Osim Ratca od ostatka nekadašnje kulture nalazimo crkvu Svete Petke u Spičanskom polju. Znamenita je i tvrdjava Haj Nehaj koja je izgrađena za vreme Mletačke Republike i za duži vremenski period važila kao neosvojiva tvrdjava s obzirom na njen polozaj.

Sutomore je idealno mesto za odmor. Plaža je lepo ogranizovana, a voda je čista (posebno na Maljeviku). Uz plažu postoje brojni restorani, kafići, prodavci brze hrane, prodavnice sa suvenirima, tako da tu možete kupiti gotovo sve što Vam je potrebno za vreme odmora


Šta videti u Sutomoru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Tvrdjava Golo Brdo

Tvrdjava Golo Brdo

Tvrđava Haj Nehaj

Tvrđava Haj Nehaj

Glavna plaža

Glavna plaža

Crvena plaža

Crvena plaža

Smeštaj u Sutomoru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Sutomoru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Sutomore leto 2019, Sutomore turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Sutomore, smestaj Sutomore

Slična mesta u okolini