Terme Laško

Terme Laško Laško je malo mesto koje se nalazi u središtu Slovenije, nekih 85 km udaljeno od Ljubljane i 10 km od Celja, na samoj obali reke Savinje. Laško je poznato po termalnim izvorima, čarobnoj okolini i proizvodnji piva (Laško pivo).

Samo mesto Laško je poprilično malo, ima par ulica gde svaka uglavnom vodi u planinu... Ali ono što je interesantno za ljude koji vole da jedu svoju hranu - ima dva ogromna supermarketa u centru.

Noćni život je 0 tako da maksimalno očekujte domaće vino (koje je zaista lepo) uz tihu muziku. Ima i jedan kafić picerija sa odličnim picama.

Laško je prijatno je za šetnju duž reke ujutro i uveče, a postoje i obeležene pešačke staze. U mesto definitivno možete provesti i više od vikenda obzirom da u samoj okolini ima jako puno interesantnih stvari koje možete videti (osim kupanja u termalnim bazenima).

Najveći i najatraktivniji hotel je kompleks THERMANA LAŠKO, koji je smešten na samoj reci i raspolaže sa 3 hotela:
  • Zdravilišče Laško 4*,
  • Welneass Park Laško 4* i
  • Hotel Hum 3*.
Na raspolaganju su vam Wellness spa centar, termalni centar sa unutrašnjim i spoljašnjim bezenima i sauna centar. Ljubiteljima skijanja i zimskih sportova svakoga dana je na raspolaganju celodnevna karta za boravak na Golteu, Celjskoj koči i Mariborskom Pohorju.
Šta videti u Termama Laško

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Dvorac porodice Lilie

Dvorac porodice Lilie

Crni drveni Most

Crni drveni Most

Špital

Špital

Valvasorjev trg

Valvasorjev trg

Zamak Tabor

Zamak Tabor

Biblioteka Laško - Weichselberger vila

Biblioteka Laško - Weichselberger vila

Aškerčev trg

Aškerčev trg

Smeštaj u Termama Laško

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Termama Laško. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Terme Laško leto 2019, Terme Laško turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Terme Laško, smestaj Terme Laško

Slična mesta u okolini