Terme Olimija

Terme Olimija Terme Olimija, savršeno mesto za odmor duše i tela, idealna za beg od stresne svakodnevnice. Terme Olimija su wellness i banjski centar u Sloveniji, smeštene su u regiji Podčetrtek u neposrednoj blizini Hrvatske granice.

Terme Olimija su pored prepoznatljive wellness ponude idealna destinacija za romantičan odmor sa voljenom osobom.

Terme su smeštene u neposrednoj blizini sela Olimlje, šarmantnom mestu koje odiše fenomenalnom atmosferom i koje Vam preporučujemo da ga posetite.

Kao i sva mesta u sloveniji, Terme Olimija nisu preterano veliko mesto i najčešći motiv posete ovde je Wellness vikend odmor i boravak u nekom od smeštaja iz kompleksa - svi oni su pod istom upravom tako da šta god odaberete nećete pogrešiti!

Ukoliko razmišljate o smeštaju, ovo su opcije:
  • Hotel Sotelia - najbolji i najluksuzniji hotel u ponudi
  • Hotel Breza - odličan hotel starije gradnje, ali potpuno renoviran, sobe su u rangu kvaliteta hotela Sotelija
  • Apartmani Rose su jeftinija opcija, na raspolaganju su Vam apartmani sa komletno opremljenom kuhinjom gde sami možete pripremati hranu
  • Naselje Lipa - u ponudi se nalaze kuće za izdavanje koje su odlična opcija za veće porodice ili više porodica sa decom
  • Kamp Natura - zaista kvalitetno kamp naselje, odlično opremljeno i najbolji izbor za one koji vole odmor u potpunoj prirodi
Ako želite najbolje, odaberite hotel Sotelia, on je najnoviji u kompleksu i svake godine osvaja nagrade za najbolji dizajn i najbolji SPA centar, a dodao bih da je i hrana više nego odlična!

Ukoliko želite nešto više od Wellnessa evo i nekoliko zanimljivih predloga šta možete posetiti tokom boravka u termama:

Selo Olimje

Mesto u koje će te zaljubiti na prvi pogled. Možemo sa sigurnošću reći da je ovo jedno od najlepših sela u Evropi. Šetnja do njega ili vožnja biciklom zaista prija.

Pivnica

Svratite do lokalne pvnice gde možete probati lokalno Haler Pivo (svetlo i tamno), pojesti nešto ali i pronaći povoljan privatni smeštaj.

Hrana

Preporučujem Vam odlazak u restoran Amon gde obavezno probajte neki od lokalnih domaćih specijaliteta. U ponudi restorana nalazi se kvalitetan smeštaj, odlična ponuda  domaćih vina i golf tereni.

Crkve i manastiri

Preporučujemo Vam posetu crkvi Marijinog vaznesenja i manastiru Minoritski samostan. U  tornji manastira nalazi se stara bolnica, a na samom imanju nalazi se prelepo uređeni vrt. Stazom pored manastira, stižete i do stare Čokoladnice gde možete kupiti suvenir u vidu ručno pravljenih čokoladica.

Jelenov greben

Jedna od najlepših atrakcija u okruženju. Jelenov greben je divno seosko domaćinstvo prepoznatljivo po jelenima i srnama koji su toliko pripitomljeni da ih možete sami hraniti. U ponudi jelenovog gremena nalazi se kafić, restoran, smeštaj, spa centar i vinarija.
Šta videti u Termama Olimija

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Brvnara kod Veštice

Brvnara kod Veštice

Lurška jama

Lurška jama

Jelenov greben

Jelenov greben

Poni ranč Ogrizek

Poni ranč Ogrizek

Smeštaj u Termama Olimija

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Termama Olimija. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Terme Olimija leto 2019, Terme Olimija turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Terme Olimija, smestaj Terme Olimija

Slična mesta u okolini