Trebinje

Trebinje Trebinje je grad i sedište istoimene opštine u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina. Nalazi se na samom jugu Bosne i Hercegovine, u geografskom području Hercegovine, i u sastavu je entiteta Republike Srpske. Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 27 km putem do Dubrovnika, ili oko 38 km putem do Herceg Novog. Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana, a jedan je od najljepših srpskih gradova. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.

Turistički potencijali Trebinja su veoma dobri. Trebinje ima velike mogućnosti za razvoj verskog turizma. Kao posledica veoma burne istorije grada u Trebinju se nalazi veliki broj hramova. Postoji 15 hramova Pravoslavne crkve, dve katoličke crkve i jedna džamija. Mnogi pravoslavni hramovi su sagrađeni na temeljima crkava iz ranohrišćanskog perioda. Grad okružuju manastiri: Dobrićevo, Duži, Tvrdoš, Zavala, Petro Pavlov manastir i Hercegovačka Gračanica.

Tokom leta održavaju se brojne manifestacije. A turiste privlače i izletišta Lastva, Jazina, Orovac i Ubla. Turističku atrakciju predstavlja i pećina Vetrenica. Blizina Dubrovnika (30 km) i Herceg Novog (40 km) još dodatno uvećava turističke potencijale grada. Veliki broj turista iz ovih primoskih gradova poseti Trebinje u toku leta.
Šta videti u Trebinju

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Pavlova pećina

Pavlova pećina

Kameni most

Kameni most

Arslanagića most

Arslanagića most

Smeštaj u Trebinju

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Trebinju. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Trebinje leto 2019, Trebinje turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Trebinje, smestaj Trebinje

Slična mesta u okolini