Tropea

Tropea Na jugu Italije, u regiji Kalabrija, nalazi se letovalište sa veoma impresivnim krajolikom, Tropea. Ovaj deo italijanske obale se proteže uz Tirensko more i naziva se Costa degli Dei ili Obala Bogova, i prema mnogima je jedna od najboljih italijanskih destinacija za odmor. Tropea se može pohvaliti da je najpopularnije odredište ovog dela Italije, sa prekrasnim istorijskim centrom koji se nalazi na fascinantnoj litici iznad mora.

Tropea ima taj prekrasni šmek juga Italije, i odiše nečim posebnim. Iako nije preterano velika, ipak je dovoljna da Vam posluži kao baza za duži odmor. Jedna od glavnih tradicionalnih aktivnosti je šetnja ulicom Vittoria Emanuele i uživati u prekrasnom pogledu na plažu i more.

Tropea nema specifične turističke atrkacije po kojima je prepoznatljiva, ali ceo grad je kao jedan prekrasan labirint prepun uskih, skrivenih uličica i trgova. Ukoliko se upustite u istraživanje grada pronaći ćete tragove starih gradskih zidina i utvrđenja koje kriju brojne tajne iz istorije grada. Najpoznatiji simbol Tropee je velika stena nasuprot gradskog centra, nekadašnje ostrvo, na kojem se nalazi manastir Santa Marije dell Isola.

Jedna od najzanimljivijih zgrada u Tropei je normanska katedrala, Duomo, posvećena Devici Mariji koja je ujedno i zaštitnica grada.

Tropea je prpuna malih i pristupačnih restorana koji nude bogat izbor tradicionalnih jela, ali i popularnih Gelateria (poslastičarnica) u kojima morate probati italijanski sladoled (bićete iznenađeni ponudom ukusa sladoleda) te osvežavajuće piće bademovo mleko.

U centru grada možete pronaći i veliki broj suvenirnica.

Odlična saobraćajna povezanost Vam omogućuje da posetite obližnja naselja i ostrva. Preporučujemo Vam da posetite Scillu, slikovito ribarsko mesto sa impresivnim dvorcem. Scilla se nalazi na samom jugu kalabrijske obale. Takođe predlažemo Vam da posetite i Pizzo (severno od Trope-e), šaroliko primorsko mesto poznato po svom čuvenom sladoledu od čokolade.
Šta videti u Tropei

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Tropea

Plaža Tropea

Smeštaj u Tropei

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Tropei. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Tropea leto 2019, Tropea turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Tropea, smestaj Tropea

Slična mesta u okolini