Utjeha

Utjeha Utjeha ili uvala maslina kako je meštani zovu, nalazi se između Bara i Ulcinja i pripada barskoj opštini. Udaljena je 12 km od Bara. Mesto je relativno malo, ali ima sve sadržaje koji su potrebni za uživanje i odmor (prodavnice, kafiće, restorane, noćne klubove, plažne barove, pa čak i bazen koji ljudi obično koriste kada su veći talasi)

Plaža je duga 185 metara, a široka 28 metara, ukupna površina 5250m2, kapacitet plaže je 1500 kupača. Zbog otvorenog mora talasi su česti a voda relativno hladnija od one u Budvi ili Bokeljskom zalivu.

Jedan deo plaže pokriven kamenjem, a ostali delovi su na stenama koji su sada izbetonirane ploče - pretvoreni su u privatnu plažu.

Takođe svaki dan ovde dolaze i turistički brodići pa za oko 2 EUR možete posetiti i obližnje plaže.

Lična iskustva - mesto je fino za par dana boravka koji bih pre definisao kao odmor. Bilo bi jako dobro da imate auto jer u blizini ima veliki broj prelepih plaža na kojima zaista možete uživati! Ulcinj i Bar su dva veća mesta koja su relativno blizu tako da kada vam dosadi odmor lako ćete pronaći i zabavu.

Ukoliko se dvoumite da li da dođete ovde, moja preporuka je ipak Veliki Pijesak koji ima dosta više sadržaja a takođe je odličan za odmor.

Preporučujem da pogledate ovaj kružni video klip gde se plaža vidi od prilike kakva je...


Šta videti u Utjesi

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Bušat - Plaža

Bušat - Plaža

Plaža Val Maslina

Plaža Val Maslina

Smeštaj u Utjesi

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Utjesi. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Utjeha leto 2019, Utjeha turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Utjeha, smestaj Utjeha

Slična mesta u okolini