Vis

Vis Vis je verovatno najčistiji deo Jadranskog mora, pošto je i najudaljenije ostrvo od glavnog kopna. Ostrva Srednje Dalmacije Šolta, Brač i Hvar odvajaju i sakrivaju obale Visa od glavnog kopna. 1944.godine, ostrvo je proglašeno vojnom zonom, što je značilo da ja nepristupačno svim strancima, sve do 1989.godine. Ova izolacija je zaista dobro poslužila Visu, pošto je ostrvo zadržalo svoj šarm i stil života karakterističan za pedesete godine, koji i dan danas privlači goste koji žele da uživaju u Mediteranu kakav je nekada bio.

Ono što predstavlja ostrvo Vis je čisto i prekrasno more, brojne uvale, šljunkovite i peščane plaže, skrivene "vale" do kojih se "malo teže stiže".

Sačuvavši svoju lepotu prave su oaze mira i možda najveća vrednost ostrvske ponude.

Brojni restorani od luksuznih do tradicionalnih konoba u samim centrima grada Visa i Komiže  ili u atraktivnim uvalama privući će Vas lokalnim specijalitetima i prijatnom atmosferom.

Ostrvo Vis, bogato je istorijom i nudi posetiocima mnoge spomenike od antičkog do novijeg doba. Ostaci antičkog grada, rimske terme, isejska nekropola, mnogi renesansni letnjikovci, crkvice svedoče o burnoj prošlosti ostrva i  nude Vam prilike za brojna razgledanja i izlete.

Poznati prirodni fenomen Modra špilja na Biševu koju leti posećuju turisti izletnici iz celog sveta, zatim Zelena špilja na Ravniku i Krajicina špilja na Visu čekaju da ih otkrijete i upoznate njihovu čudesnu lepotu.

Za one goste koji aktivno provode svoj odmor ostrvo Vis nudi raznovrsne sportske sadržaje i mnoge izlete.
Šta videti na Visu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Zaglav

Plaža Zaglav

Plaža Porat

Plaža Porat

Plaža Stončica

Plaža Stončica

Smeštaj na Visu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Visu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Vis leto 2019, Vis turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Vis, smestaj Vis

Slična mesta u okolini