Vurvuru

Vurvuru Letovalište Vurvuru (Vourvourou u orginalu) se nalazi na 120km od Soluna i 50km od glavnog grada Halkidikija-Poligirosa. Odlikuje se živopisnim uvalama, zelenom obalom, peščanim plažama, kamenitim ostrvcima, čistim morem i mnogobrojnim vikendicama okruženim maslinama i borovima. Pored obale, ka unutrašnjosti, uzdiže se planina Itamos. Današnji naziv ovog mesta, datira iz Vizantijskog doba, i odnosi se na naziv plemena koje je ovde živelo. Iako malo mesto, Vurvuru poseduje restorane, hotelske komplekse, kamping, sobe za izdavanje, malu luku...Imajući u vidu da je Vurvuru vikend naselje, ono je administrativno pripojeno većem mestu, Agios Nikolaosu.

Na samom ulazu u selo, sa južne strane, nalazi se odmaralište za profesore solunskog univerziteta. Ove prelepe kuće su izgradjene u skladu sa okolinom i lokalnom arhitekturom. Ostrvce Diaporos se takodje nalazi u oblasti Vurvuru.

Pre samog početka krivudavog puta Sitonije, koji vas vodi u obilazak najegzotičnijih plaža istočne obale, ušuškan u borovu šumu nalazi se Vurvuru. Iako na istočnoj obali, ipak još uvek na zlatnoj sredini, na samo 10km od Nikitija, i na skoro podjednakoj udaljenosti od dva najveća letovališta na oko 30km od Sartija i Neos Marmarasa. Mesto je rezervisano samo za one koji žele odmor i samo odmor. Karakteriše ga mali broj smeštaja za izdavanje i veliki broj privatnih luksuznih vila i vikendica. Obala Vurvurua je nešto uža, ali s obzirom na mali broj gostiju to ne predstavlja problem. Najpoznatija plaža Vurvurua – Karidi beach, svojom atraktivnošću privlači goste i iz drugih delova Sitonije. Vurvuru je odlično snabdeven i ima nekoliko sjajnih taverni i picerija. Naspram Vurvurua se nalazi mali arhipelag sa devet ostrva od kojih je najveće ostrvo Diaporo, iz ovog razloga Vurvuru je čest izbor za goste koji imaju svoje čamce. Iako nemate svoj čamac, imaćete priliku da ga rentirate i otkrijete prelepe plaže oko Vurvurua.
Šta videti u Vurvuruu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Plaža Fava

Plaža Fava

Plaža Karidi

Plaža Karidi

Plaža Trani Ammouda

Plaža Trani Ammouda

Plaža Vourvourou

Plaža Vourvourou

Plaža Karydi

Plaža Karydi

Smeštaj u Vurvuruu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Vurvuruu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu