Zagreb

Zagreb Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske! Zagreb je stari srednjoevropski grad. Vekovima se razvijao kao bogato kulturno i naučno te snažno trgovačko i kulturno središte. Nalazi se na raskrsnici važnih puteva između jadranske obale i srednje Evrope. Zagreb je I najveći grad Republike Hrvatske sa 750000 stanovnika.

Zagreb je i poslovno središte, univerziteski centar, grad kulture, umetnosti i zabave. Iz Zagreba potiču i u njemu deluju mnogi glasoviti naučnici, umetnici i sportisti. Svojim gostima Zagreb nudi barokni ugođaj Gornjeg grada, slikovite tržnice na otvorenom, raznovrsne trgovine i bogat izbor proizvoda, ukusnu domaću kuhinju. Zagreb je grad zelenih parkova i šetališta, s brojnim izletištima u prekrasnoj okolini. Uprkos urbanom razvoju, sačuvao je posebnu lepotu i doživljaj opuštenosti, što ga čini pravim gradom po meri čoveka.

Danas Zagreb predstavlja važan kulturni I privredni centar ovog dela Evrope. Brojni kulturno istorijski spomenici, turističke atrakcije u samom gradu a I njegovoj neposrednoj blizini privlače svake godine sve veći broj turista.
Šta videti u Zagrebu

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Stari grad Velika Kladuša

Stari grad Velika Kladuša

Botanička bašta

Botanička bašta

Zagrebačka uspinjača

Zagrebačka uspinjača

Zrinjevac - Trg Nikole Šubića Zrinskog

Zrinjevac - Trg Nikole Šubića Zrinskog

Trg Bana Josipa Jelačića

Trg Bana Josipa Jelačića

Kamenita vrata

Kamenita vrata

Tkalčićeva ulica

Tkalčićeva ulica

Etno selo Kumrovec

Etno selo Kumrovec

Smeštaj u Zagrebu

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj u Zagrebu. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Tagovi: Zagreb leto 2019, Zagreb turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Zagreb, smestaj Zagreb

Slična mesta u okolini