Zlatar

Zlatar Planina Zlatar nalazi se u jugozapadnoj Srbiji , između reka reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. Najviši vrh je Golo brdo sa nadmorskom visinom od od 1627 metara.

Zlatar odlikuju bistra jezera i mirisne livade okružene omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, veliki broj sunčanih dana, čist vazduh obogaćen mirisom smola četinara.

Zbog spojih prirodnih lepota Zlatar predstavlja pravi izbor za ljude željne odmora, mira i tišine, šetnje po prirodi. Gostima su na raspolaganju restorani, kafići, tereni za sport i rekreaciju, ski staza dužine 800 metara i drugo. Na Zlataru se nalazi Zavod za prevenciju, lecenje, i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja i arterijskog krvnog pritiska.

Ukoliko se odlučite za boravak na Zlataru, obavezno posetite etno selo “Štitovo” iz doba Nemanjica, manastir Mileševu gde se nalazi freska Belog Andjela, manastir Dubnicu, crkvku brvnaru u Radijevićima, specijalni rezervat prirode Uvac-staniste beloglavog supa, četiri prelepa jezera: Zlatarsko, Sjenicko, Potpećko, Radoinjsko koja pružaju različite mogućnosti za odmor i predah(kampovanje, plivanje, pecanje, vožnja čamcem).
Šta videti na Zlataru

Ukoliko razmišljate da posetite ovo mesto, evo predloga šta da obiđete i učinite odmor interesantnijim:

Pansion Botić - etno selo Vilovi

Pansion Botić - etno selo Vilovi

Etno domaćinstvo Luković

Etno domaćinstvo Luković

Eko etno selo Vraneša

Eko etno selo Vraneša

Uvačko jezero

Uvačko jezero

Etno selo Štitkovo

Etno selo Štitkovo

Vodopad Sopotnica

Vodopad Sopotnica

Beli Anđeo

Beli Anđeo

Etno selo Gaj

Etno selo Gaj

Smeštaj na Zlataru

Ako planirate duži boravak, verovatno će vam biti potreban i smeštaj na Zlataru. Potrudili smo se da izdvojimo iz svake kategorije smeštaja po nešto kako bi ponuda bila dostupna svačijem džepu

Apartmani

Tagovi: Zlatar leto 2019, Zlatar turistički vodič i preporuke, turisticka mapa Zlatar, smestaj Zlatar

Slična mesta u okolini