Pećine u Alanji
Pećina Korsanlar

Pećina je pod vodom, nalazi se ispod poluostrva na mestu gde je smešten zamak u Alanji. Ukoliko krenete na ture nekim od turističkih brodova ovo je prva pećina koju će te obići. Mali čamci mogu ući u pećinu, a odvažniji posetioci mogu zaplivati u njoj.

Opširnije
Pećina Kadıini

Smeštena je oko 15 km severoistočno od Alanje u mestu zvanom Catak. U pećini se nalaze stalagmiti i stalaktiti u 3 puta većem broju nego u pećini Damlatas. Tokom istraživanja 1957 godine pronađeni su ljudski ostaci i fosili za koje se veruje da su stai oko 20000 godina. Veruje se da je prvo naselje na ovim prostorima bilo u blizini pećine.

Opširnije
Pećina Dim

Nalazi se 12 km istočno od Alanje na padinama planine Cebel-i Reis, pećina ima nadmorsku visinu od 232 metra. Za posetioce pećina je otvorena 1998 godina, smatra se da je po veličini druga pećina uređena za posetioce. Procenjuje se da je pećina stara oko milion godina. Za turiste su uređene dve staze, jedna dužine 50, a druga dužine 360 metara. U pećini se nalazi i malo jezero.

Opširnije
Pećina Damlatas

Pećina je otkrivena sasvim slučajno 1948 godine tokom miniranja na radovima na izgradnji luke. Nalazi se u zapadnom delu poluostrva. Na ulazu se nalazi prolaz dug 50 metara koji vodi do cilindrične šupljine koja se proteže do podruma pećine.

Opširnije