Turističke atrakcije u Banja Luci
Zgrada Vlade Republike Srpske

Administrativni centar Vlade Republike Srpske je objekat u Banja Luci izgrađen za potrebe smeštaja institucija Republike Srpske, pre svega Vlade.

Opširnije
Trg Krajine

Ovo je centralni gradski trg i odlična polazna tačka za razgledanje grada. Sa ovog trga možete krenuti u obilazak čuvene Banjalučke ulice - Gospodske ulice.

Opširnije
Predsednička palata

Palata predsednika RS, sagrađena je 1936. godine u vreme bana Svetislava Milosavljevića. Od 2002. godine ova zgrada je na listi nacionalnih spomenika BiH, a odlukom Vlade RS dodeljena je na trajno korišćenje instituciji predsednika RS.

Opširnije
Gospodska ulica

Krajem 19. veka u Gospodskoj ulici (ulica Veselina Masleše) podignut je niz jednospratnih neorenesansnih zgrada, a kasnije i zgrada sa stilskim elementima secesije, namenjenih trgovini i stanovanju. Veći broj ovih objekata sačuvao se do danas i svojim bogatim ukrasima na vencima oko prozora i balkona i sa dekorativnim tornjićima na uglovima čini reprezentativnu pešačku zonu u središtu grada.

Opširnije
Banj Brdo

Najpoznatije banjalučko izletište Banj brdo se izdiže na južnoj strani grada. Visoko je 431 m nadmorske visine sa kojeg se pruža panoramski pogled na Grad i okolne planine.

Opširnije