Istorijska nasleđa u Istanbulu
Palata Yildiz

Raskošni podsetnik na vreme Otomanskog carstva, palata je bila poslednje utočište za sultana. Palata je proširena 1880 godine za vreme vladavine sultana Abdulhamida II, radove je izveo italijanski arhitekta Raimondo D'Aronco.

Opširnije
Paviljon Ihlamur

Paviljon je izgrađen od strane Jermensko - Turskog arhitekte Nikogosa Balyana između 1849 i 1855 godine. Jedno vreme čak je i sultan lično koristio ovaj Paviljon.

Opširnije
Tvrđava Yedikule Zindanlari

Jedna od glavnih gradskih znamenitosti, u 4 veku ovde je Teodosije Veliki podigao Triumfalnu kapiju.

Opširnije
Palata muzej Topkapi

Palatu je sagradio Muhamed osvajač kao sultanski dvor. palata se sastoji od nekoliko povezanih zgrada i nekoliko uređenih dvorišta.

Opširnije
Stari grad

Stari grad je istorijsko naselje u Istanbulu, prostire se duž sedam brdu u formaciji trougla opasanih zidinama ukupne dužine od 22 km.

Opširnije
Palata Sunken

Poznata i pod nazivom Podzemna cisterna ili Yerebatan Saray, ovo podzemno zdanje izgrađeno je za vreme Carigradskog procvata oko 532 godine.

Opširnije
Hipodrom

Hipodrom je bio centar života tokom hiljadu godina Vizantijske vladavine, i centar života tokom 400 godina za vreme Otomanskog carstva.

Opširnije
Glavni Bazar

Najstariji i najveći bazar na svetu, predstavlja jednu od najvećih strakcija grada.

Opširnije
Kula Galata

Podignut kao bastion u 14 veku, toranj nudi prelep panoramski pogled na stari grad. Danas se u zdanju održavaju brojne konferencije.

Opširnije
Palata Beylerbeyi

Palata predstavlja veoma interesantan spoj zapadne i istočne kulture stilski uklopljene u tradicionalnoj Turskoj kući.

Opširnije