Plaže na Kritu
Plaže Bali

Plaža se nalazi u istoimenom mestu oko 34 kilometra od Retimna ka Irakliu. Na putu ćete videti znak za odvajanje - Mpali / Bali.U selu ima 4 peščane plaže, koje su uglavnom prepune (u sezoni). Subotom i nedeljom je naročito gužva, jer dolaze krićani iz Iraklia na vikend.Velika plaža, Livadi je na udaru vetra. Do delića koji se zove Kouskouras se može doći samo šetnjom od plaže Livadi. Varkotopos j

Opširnije
Plaža Vai

Plaža Vai je velika peščana plaža smeštena na istočnoj strani ostrva. Okružena je šumom palme koja sadrži više od 5 000 stabala. Kako su se tolike palme našle na jednom mestu danas nije poznato. Postoji nekoliko legendi, a jedna od njih kaže da su šumu posadili Arapi kada su u devetom veku osvojili Krit. Druga verzija kaže da šuma postoji još iz vremena drevnog Egipta. Šuma danas pripada manastiru Toplou, a svake godine je obilaz

Opširnije
Plaža Triopetra

Plaža je dobila ime po tri stene koje se nalaze u moru, nalazi se 52 km južno od Retimna i 13 km severno od sela Akoumia. Plaža je duga i peščana, popularna zbog kristalno čiste vode koja je zapljuskuje. Plaža pruža odlične mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi. Zalazak sunca na plaži je zaista spektakularan.

Opširnije
Plaža Sauda

Plaža Sauda je predivna peščana plaža smeštena 3 km zapadno od Plakiasa i 43 km južno od Retimna. Deo plaže je organizovan i opremljen suncobranima i ležaljkama dok je drugi deo plaže miran i tih. Urbaniji deo plaže pruža mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi.

Opširnije
Plaža Rodakino

Plaža se nalazi u malom mestu Rodakino (u prevodu Breskva) u blizini mesta Plakias, 43 km južno od poznatog turističkog centra Retimno. Plaža je šljunkovita i idelna je za opuštanje i uživanje u suncu i moru pa je preporučujemo ljubiteljima mirnije atmosfere.

Opširnije
Plaža Plakias

Plaža Plakias je odlično organizovana peščana plaža opremljena ležaljkama i suncobranima. Plaža se nalazi 40 km južno od poznatog letovališta Retimno na Kritu. Plaža pruža odlične mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi. Plaža je duga, tako da će te na njoj uvek pronaći slobodan kutak za uživanje i opuštanje.

Opširnije
Plaža Pigianos Kampos

Plaža Pigianos Kampos je udaljena 8 km od poznatog letovališta Retimno na Kritu. Plaža je smeštena istočno od grada na putu za Heraklion. Plaža je duga, peščana i dobro organizovana, s vremena na vreme dešava se da na plaži duvaju severni vetrovi, Maletemi, kako ih na Kritu nazivaju.

Opširnije
Plaža Petres

Plaža Petres je mala kamenita plaža smeštena na oko 12 km od poznatog letovališta Retimno na Kritu. Plaža je poprilično tiha i mirna, osim tendecije lokalnog stanovništva da je posećuje, na ovoj plaži ne boravi veliki broj turista. Ovde će te retko kada zadesiti neku veću gužvu pa je plaža idealna za ljibitelje mirnije i opuštenije atmosfere.

Opširnije
Plaža Misiria

Zanimljiva plaža, smeštena oko 5 km od popularnog letovališta Retimno na Kritu. Plaža se nalazi blizu magistralnog puta koji povezuje Retimno Heraklion. Misiria je duga peščana plaža na kojoj možete spokojno odmarati i uživati u suncu i moru. Radi lakše orjentacije plaža se nalazi nedaleko od aerodroma.

Opširnije
Geropotamos plaža

Ova peščana plaža se nalazi oko 18 km od Retimna. Do nje se dolazi autom, motorom ili autobusom. Nalazi se ispod Geropotamos mosta na putu za Iraklio. Kada siđete sa mosta nailazite na šljunčano - zemljani putic, uzak i strm.Nema spasioce. More je hladnije i duboko, jer se na tom mestu uliva istoimena reka u more. Na mestu gde je ušće reka pravi malo jezero. Nema mnogo turista, tiha je i mirna.

Opširnije
Plaža Elafonisi

Plaža Elafonisi se nalazi u zapadnom delu ostrva Krit i smatra se jednom od najlepših plaža u Grčkoj ali i u Evropi. Plaža je izuzetno popularna tako da tokom letnjih meseci na plaži zna da bude prilična gužva. Plaža je udaljena oko 75 km od glavnog grada ostrva.

Opširnije
Plaža Belgrina

Plaža se nalazi na malom nenaseljenom ostrvu Krisi koje se nalazi nedaleko od južnog dela Krita. Glavne karakeristike plaže su sitan beli pesak i kristalno čista voda.

Opširnije
Plaža Balos

Plaža Balos se nalazi u Kisamosu, u severozapadnom delu Krita, 55 km od glavnog Grada ostrva. Plaža je smeštena na poluostrvu Grambousa, između istoimenog rta i rta Tigani. Na samoj plaži nema smeštajnih kapaciteta, ali se nalazi nekoliko kantina koje nude osveženje i najam plažnog mobilijara. Plaža je peščana sa čistom i mirnom vodom i plitkim peščanim dnom.

Opširnije
Plaža Messogios - Captain G Beach

Lepa duga peščana plaža na zapadnoj strani luke Hersonissos, proteže se od male crkve na steni do hotela Creta Maris. Sa plaže se pruža divan pogled na poluostrvo na zapadu. Plaža je veoma dobro opremljena i organizovana.

Opširnije
Plaža Giofiri

Plaža se nalazi 600 metara od centra Hersonissosa i 200 metara od hotela Creta Moris.

Opširnije
Preveli plaža

Klisura reke koja se uliva u more stvara malu lagunu, koju meštani nazivaju jezero, laaguna je okružena palmama i bujnom vegetacijom i predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta na Kritu. Nekada je ovaj raj bio omiljeno izletišta ljubitelja nudizma i kampinga. Plaža je od sitnog belog peska.

Opširnije
Plaža Platanias

Plaža se nalazi u zapadnom delu ostrva, 11 km od grada Chania. Nalazi se u blizini Agia Marine i jedna je od najpopularnijih plaža na Kritu.

Opširnije
Plaža Mononaftis

Plaža se nalazi 1 km severozapadno od popularnog letovališta Agia Pelagia.

Opširnije
Plaža Matala

Matala je velika beščana plaža smeštena u istoimenom zalivu. Plaža je pod uticajem vetrova sa juga i zapada.

Opširnije
Maridatis plaža

Maridati je predivna plaža, smeštena u regiji Pelakastro, u prelepoj dolini, 6 km od istoimenog mesta.

Opširnije
Plaža Karteros

Plaža se nalazi u neposrednoj blizini plaže Amnisos, 8 km od Herakliona. Plaža je peščana i dobro organizovana.

Opširnije
Plaža Hersonisos

Hersonisos je najpoznatiji turistički centar na ostrvu, nalazi se 27 km od glavnog grada.

Opširnije
Plaža Fodele

Plaža se nalazi 26 km severozapadno od Herakliona i 3 km od mesta Fodele za koga se veruje da je rodmo mesta čuvenog slikara El Greka.

Opširnije
Plaža Falassarna

Plaža falassarna je osvojila brojne nagrade kao najlepša plaža na Kritu i kao jedna od deset najlepših plaža u Evropi. Karakteriše se predivan sitan beli pesak i kristalno čista voda.

Opširnije
Plaža Elafonissi

Elafonissi plaža je jedna jedna od najpoznatijih i najlepših plaža na ostrvu.

Opširnije
Plaža Balos

Balos je jedna od najlepših plaža u okolini Chanie, nalazi se severozapadno od grada.

Opširnije
Plaža Bali

Bali je slikovito planisko selo smešteno u istoimenom zalivu, nalazi se na severnoj strani ostrva, udaljeno je 34 km od grada Retimna.

Opširnije
Plaža i luka Stavros

Mesto Stavros oslikavaju brojne taverne, hoteli, mala luka i prelepa peščana plaža.

Opširnije
Plaža Marathi

Plaža Marathi se nalazi na severnoj strani zaliva Sauda. Na plaži se nalazi mala luka sa nekoliko taverni. Plaža je idealna za bavljenje sportovima na vodi, opremljena je ležaljkama i suncobranima.

Opširnije
Plaža Kalathas

Plaža se nalazi na poluostrvu Akrotiri. Iznad plaže nalazi se nekoliko hotela i privatnog smeštaja. Na plaži se nalazi restoran i dve kantine.

Opširnije