Galerije i pozorišta u Loznici
Vukov dom kulture

Vukov dom kulture je završen 7.11.1937. godine. Tog dana Dom je osvećen i predat na upravljanje prosvetnom društvu Karadžić. Ovo društvo je najstarije u oblasti kulture u Jadru. Osnovano je 1868.god. u Loznici kao Podrinska sloga koja je objedinjavala nekoliko kulturnih ustanova: čitaonicu sa bibliotekom, pozorište, hor. Osnivač je prota Ignjatije - Ignjat Vasić.

Opširnije
Galerija Mića Popović

Galerija Miće Popovića, akademskog slikara rodom iz Loznice, je poklon zbirka umetničkih radova rodnom gradu. Galerija je otvorena u oktobru 1989.god. idejom Skupštine opštine Loznica i galerije "Vid" iz Beograda. Istovremeno je Mića Popović proglašen za prvog Počasnog građanina Loznice.

Opširnije
Biblioteka Vuka Karadžića

Biblioteka "Vuk Karadžić" se nalazi u ulici Svetog Save i ima dug istorijat. Osnovana je 1867. godine i zvala se "Podrinjska sloga". Za vreme Prvog svetskog rata je uništena. Pred Drugi svetski rat čitaonica ima 6000 knjiga, a posle rata svega 280 knjiga. Od 1944. godine počelo se sa prikupljanjem književnog fonda, a od 1947. godine postavljen je stalni radnik za rad u biblioteci.

Opširnije