Galerije i pozorišta u Milanu
Galerija Triennale

Galerija Triennale osnovana je 1923 godine sa ciljem da podstakne razvoj Italijanske umetnosti. Smeštena je u Palati Umetnosti jugozapadno od parka Sempione.

Opširnije
Gradski muzej savreme umetnosti

Gradski muzej savremene umetnosti sadrži impresivnu kolekciju sa delima poznatih umetnika kao što su Kleo i pablo Pikaso. U muzeju se nalaze dve postavke: prva postavka prikazije italijansku umetnost sa početka 20 veka do 1950 - tih godina, dok druga postavka prikazuje dela nastala od 1950 - tih do današnjih dana.

Opširnije
Galerija Ambrosiana

Osnovana 1618 godine, Galerija Ambrosiana imala je za cilj da ohrabri i inspiriše nadolazeće Italijanske umetnike. Galerija se nalazi u centru Milana, a u postavci se nalaze dela Leonarda da Vinčija, kao i skulpture, portreti i radovi poznatih italijanskih umetnika kao što su Botičeli i Karavađo.

Opširnije
Galerija Vittorio Emanuele

Šoping galerija Vittorio Emanuele je jedna od najveličanstvenijih galerija na svetu. Unutrašnjost galerije je veoma slična obližnjoj katedrali koja ovoj ustanovi daje specifičan izgled.

Opširnije
Galerija zamka Sforza

U galeriji se nalaze postavke: zbirka umetničkih starina, zbirka primenjene umetnosti i muzički instrumenti. Galerija je prepoznatljiva po svojoj arheološkoj i numizmatčkoj kolekciji iz drevnog Egipta, kao i čuvenom Mikelanđelovom delu Pieta Rondanini.

Opširnije
Moderna galerija umetnosti

Galerija je osnovana 1921 godine, sa ciljem prikupljanja i izlaganja svih slika i skulptura koje su se nalazile u zamku Sforca do tada. U galeriji se nalaze kolekcije slika iz 19 veka iz perioda Milanskog neoklacizma, italijanskog romantizma, Italijanskog Impressionizma i slike poznate škole Macchiaioli.

Opširnije
Pozorišni muzej La Scala

Pozorišni muzej i biblioteka nalaze se u okviru opere la Scala. Zdanje je izgrađeno 1913 godine, sa fokusom da prikaže istoriju opere i italijansku pozorišnu istoriju u celini.

Opširnije
Galerija Brera

Ovo je jedna od najvećih galerija u Milanu, u svojoj kolekciji sadrži nekoliko remek dela italijanske umetnosti od 14 do 20 veka od autora kao što su Rafaelo, Đovani Belini; Pjero Della Frančesko, Andrea Mantegnja, Karavađo i mnogi drugi.

Opširnije