Turističke atrakcije u Milanu
Palata Sormani Andreani

Izgrađena u 18 veku, Milanska palata Sormani Andreani ubrzo je postala jedan od najvažnijih eskstravagantnih rezidencija u gradu. Posle drugog svetskog rata u palati se nalazila Gradska biblioteka, a danas je palata dom privatne biblioteke Stendhal.

Opširnije
Kraljevska vila

Jedno od najvažnijih neoklasičnih zdanja u Milanu, Kraljevska vila je izgrađena 1790 godine od strane Leopolda Polaka. Vila je bila rezidencija Napoleona Bonaparte i Jozefine, kao i Eugena Beauharnaisa. Vilu krasi velelepni vrt u engleskom stilu.

Opširnije
Torre Branca

Torre Branca je konstrukcija u čeličnoj cevi koja se nalazi u parku Sempione u Milanu. Ovo je druga najviša građevina u gradu sa visionom od 108.60 metara, niža je Pireli kule i neznatno viša od najviše tačke katedrale.

Opširnije
Milanska katedrala

Veličanstvena Milanska katedrala jedna je najvećih i najlepših crkava na svetu. Velepno zdanje dominira trgom na kome se katedrala nalazi.

Opširnije
Trg Mercanti

Trg Mercanti smešten je blizu trga Duomo u Milanu. Na ovom trgu nalazi se čuvena palata Ragione, poznata i pod imenom Borlotto Nuovo, jedan od simbola Milana. Na suprotnoj strani od palate nalazi se zdanje Loggia degli Osii, izgrađeno od belog i crnog mermera po nalogu Meteo Viskontija 1316 godine.

Opširnije
Palata Litta

Palata Lita je izgrađena u baroknom stilu 1648 godine, karakteristična je po svom dvorištu sa nizom dvostrukih stubova iz 17 veka. U palati se nalazi očuvan apartman Luja XV.

Opširnije
Palata Dugnani

Palata se nalazi na adresi Via Manin 2, izgrađena je u 17 veku, i danas se u njoj nalazi muzej kinematografije. Palata je prepoznatljiva po svojim freskama koje su delo Tiepolija, Ferdinanda Porta i umetnika Venecijanske škole.

Opširnije
Palata Brera

Impresivna palata Brera izgrađena je u periodu 1651 - 1773 godine, 1780 godine palata je ulepšana portalom od strane Piermarinija. Unutrašnje dvorište palate krase lukovi i stubovi, a u sredini se nalazi bronzana statua Napoleona Bonarte - delo Antonia Canava.

Opširnije
Palata Castiglioni

Palata je izgrađena 1903 godine po dizajnu Sommaruge, karakteristična je po svojim dekoracijama koje pripadaju stilu "Floreale".

Opširnije
Kanal Naviglio Grande

Kanal je izgrađen u period 1177 - 1257 godine, dužina kanala je oko 50 km, a prvobitna namena mu je bila da omogući brži protok robe, a naročito mermera za izgradnju katedrale. Kanal Naviglio Grande je jedan od najstarijih kanala, snabdeva se vodom iz reke Ticino.

Opširnije
Palata Omenoni

Nedaleko od trga Skala, nalazi se palata Omenoni prepoznatljiva po svojoj fascinantnoj fasadi koja je delo umetnika Antonia Abondia.

Opširnije