Turističke atrakcije u Novom Sadu
Zmaj Jovina ulica

Zmaj Jovina ulica je jedna od najstarijih novosadskih ulica. Proteže se od Trga Slobode do Vladičanskog dvora. Današnji izgled je dobila u drugoj polovini 19. veka, tokom obnove grada nakon bombardovanja. U ulici su svojevremeno bile brojne zanatske i trgovačke radnje, pa su je novosađani nazivali i Magazinski sokak

Opširnije
Trg slobode

Trg slobode je najveći centralni gradski trg, nastao u 18. veku. Na obodu trega su zgrade sa kraja 19. i početka 20. veka. Trg je oduvek bio mesto obeležavanja značajnih događaja iz istorije grada, kao i mesto okupljanja ljudi i održavanja raznovrstnih i brojnih manifestacija.

Opširnije
Dunavska ulica

Dunavska ulica je verovatno najstarija ulica u Novom Sadu. Sastoji se iz tri dela: iz pravca Zmaj Jovine ulice su jednospratne kuće sa leve i desne strane, u čijim prizemljima su lokali različitih namena; drugi deo je Dunavski park s jedne i Komanda garnizona, Muzej Vojvodine i Istorijski muzej, s druge strane, dok je u trećem delu, u blizini Dunava bašta oficirskog doma sa leve strane ulice i višespratne kuće u neobaroknom stilu.

Opširnije