Turističke atrakcije na Palićkom jezeru
Velika terasa

Nekadašnji Kur-salon, namerno projektovana tako da se kroz nju mora proći – nikoga ne ostavlja ranodušnim. Bila je čuvena po svojoj monumentalnoj balskoj dvorani. Dve prostrane terase sa pogledom na jezero ipak su srce ovog objekta koji se nakon adaptacije ponovo rađa da bi postao velik i moderan konferencijski centar.

Opširnije
Muzički paviljon

Neposredno ispred najvećeg objekta Velike terase, u blizini Ženskog štranda, uz centralnu aleju koja se završava Spomen česmom, smešten je najmanji objekat specijalne namene – Muzički paviljon. Ovo je početkom XX veka bilo mesto malih promenadnih koncerata na kojem su muzičari doprinosili boljem ugođaju gostiju koji su dolazili u tada mondensko letovalište.

Opširnije
Bogoljvar - Sovin grad

Bagoljvar je jedan od najlepših zgrada na Paliću. Podigao je Lajoš Vermeš, čuveni sportski radnik Subotice, pronalazač i organizator Palićke Olimpijske Igre, sa ciljem da tu smešte one sportiste koji su došli da se takmiče na Paliću.

Opširnije
Palićki vodotoranj

Palićki vodotoranj, smešten pored glavnog puta, je danas ujedno i simbol Palića. Teško je zamisliti Palićku razglednicu, a da se vodotoranj ne nalazi na njoj.

Opširnije
Zoološki vrt

Zoo vrt Palić nalazi se u centru istoimenog naselja, 6 km od Subotice i 5 km od auto-puta E75 koji spaja Budimpeštu i Beograd. Osnovan je 1949. godine i danas se prostire na 10 ha površine.Posetioci mogu da vide preko 65 vrsta životinja: brojne ptice, nekoliko vrsta majmuna, krupne sisare, ali i egzotične životinje poput zmija i tarantula. Za decu je uređeno igralište i dečji Zoo vrt gde se mogu pomaziti mla

Opširnije