Plaže u Palma de Majorci
Plaža Sant Elm

Plaža Sant Elm dugačka je oko 130 metara, sastoji se od dva dela, većeg peskovitog dela sa ležajkama i igralištem i manjeg šljunkovitog dela koji je znatno mirniji. Plaža je prepoznatljiva po kristalnoj čistoji boji mora.

Opširnije
Plaža del Mago

Plaža del Mago nalazi se pored malog seoceta Portals Vells u jugozapadnom delu Majorke, 6 km južno od Magalufa. Plaža del Mago je mala plaža smeštena u netaknutoj uvali sa prelepim okruženjem. Plaža je dugačka 20 metara, a široka samo 5-8 metara. Zbog svoje lepote plaža je veoma popularna među turistima.

Opširnije
Gradska plaža u Palmi

Gradska plaža u Palmi je 4.6 km duga peščana plaža koja se nalazi u istočnom delu grada, plaža se proteže od Can Pastilla do s'Arenal-a. Iako duga i veoma uređena plaža, tokom letnjih meseci često je prepuna hiljdama turista.

Opširnije
Plaža Magaluf

Magaluf poseduje prelepu 900 metara dugačku plažu sa finim sitnim peskom i kristalno čistom vodom. Pored plaže sa jednog kraja na drugi proteže se novo i moderno šetalište. Tokom sezone na plaži je poprilična gužva, preporuka je da dođete ipak malo ranije.

Opširnije
Plaža Illetas

Plaža Illetas je najveća od tri plaže u Illetasu, nalazi se unutar malog zaliva i okružena je velikim brojem drveća koja skrivaju brojne hotele.

Opširnije
Plaža El Toro

Plaža El Toro je 250 metara duga peščana plaža, poznata je i pod imenima es Toro ili Kala Toro. Za obzirom da je plaža saštićena od lokalne luke Port Adrijano, more je obično mirno.

Opširnije
Plaža Cala Vinyes

Cala Vinyes nalazi se u jugozapadnom delu Majorke, udaljena je oko 2 kilometra od veoma popularnog letovališta Magaluf. Ova divna plaža nalazi se u malom zalivu i okružena je niskim liticama sa obe strane. Iako je plaža uređena, retko je gužva na njoj.

Opširnije
Plaža Cala Major

Istoimeno mesto i plaža Cala Major nalaze se samo nekoliko kilometara zapadno od Palma de Majorke. Ovo nekada veoma popularno odmaralište za vreme masovnog turizma na Majorci, danas je postalo stambeno područje, mada se u poslednje vreme intezivno radi na renoviranju odmarališta.

Opširnije
Plaža Cala Llamp

Plaža Cala Llamp nalazi se nekoliko kilometara južno od luke Port d'Andratx i jugozapadnom delu Majorke. Plaža se nalazi na ravnoj steni, voda je kristalno jasna, a pogled tokom kupanja je fenomenalan.

Opširnije
Plaža Cala Falco

Plaža Cala Falco nalazi se na jugozapadnoj obali Majorke oko 6-7 km južno od letovališta Magaluf. Plaža je smeštena u maloj uvali u zalivu, dugačka je oko 40 metara ali je veoma široka. Zahvaljujući kristalno čistom moru, odsjaju litica u vodi, tirkiznoj boji vode i maloj dubini ovo mesto je jednostavno savršeno.

Opširnije
Plaža Cala Comptessa

Cala Comtessa je predivna plaža, okružena drvećem i niskim liticama sa obe strane. Plaža je malo manja od 100 metara, na plaži možete iznajmiti ležajlke i sunobrane.

Opširnije
Plaža Cala Banyalbufar

Plaža se nalazi u malov zalivu okružena drvećem i liticama. Dugačka je oko 100 metara, deo je šljunkovit, dok je deo pokriven velikim kamenjem. Pogled sa plaže je fenomenalan.

Opširnije