Muzeji u Palma de Majorci
Monografski muzej Pollentia

Muzej uključuje otkrića pronađena na arheološkim iskopavanjima u blizini Pollentie - antičkog rimskog grada. Možete videti rimsko zdanje iz 14 veka, kao i mnoge druge objekte.

Opširnije
Muzej Palau March

U muzeju su izložene savremene skulpture od Rodina, Mura i Chillida, tu je i soba za rukopisima, krevetac iz 18 veka iz Napulja, kao i jedinstvena zbirka nautičkih karata iz 15 - 17 veka.

Opširnije
Muzej Majorke

Za ovaj muzej se veruje da najbolje prikazuje istoriju Balearskih ostrva, nalazi se u blizini katedrale La Seu. Neke od postavki muzeja uključuju praistorijske Talayotic artefakte, Mavarsku keramiku, srednjovekovne i barokne slike i delove antičkih zgrada koje više ne postoje.

Opširnije
Etnološki muzej Muro

U etnološkom muzeju Muro izložene su postavke koje obuhvataju običaje, odeću, alate tipične za ruralnu Majorku, kao i tradicionalne predmete s početka 20-tog veka.

Opširnije
Muzej Es Baluard

Es Baluard je muzej moderne i savremene umetnosti u Palmi. U muzeju su izložena dela poznatih slikara Sezana, Gogena, Pikasa, Miroa, Polkea, Barcela i Šnabela. U sklopu muzeja nalaze se prodavnica, biblioteka, restoran i kafe. Obilazak muzeja se organizuje uz predhodno najavu.

Opširnije