Pećine u Palma de Majorci
Pećine Hams

The Hams caves are located on the East coast of Mallorca in Porto Cristo, close to the resorts of Cala Romantica aka Cala Mendia, Calas de Mallorca, Cala D'Or, Sa Coma, Cala Millor and Cala Bona. Hams Caves are famous for their peculiar arborescent formations, and for the marvellous underground lake, where concerts are performed. The visits to the cave are made in small guided groups with a tour guide.

Opširnije
Pećine Genova

Pećine Genova nalaze se u zapadnom delu Majorke, jugozapadno od Palma de Majorke u blizini zamka Bellver i izletišta Palma Nova, Magaluf, Santa Ponsa, Paguera, Iletas i Cala Mayor. Pećine su otkrivene 1906 godine, duboke su 36 metara. Obilazak pećina je sa vodičem u malim grupama. Ture počinju od restorana Ses Coves.

Opširnije
Zmajeva pećina

Zmajeve pećine su praistorijske pećine na istočnoj obali Majorke u Porto Kristu nedaleko od odmarališta Cala Romantica poznatog i kao Cala Mendia, Calas de Mallorca, Cala D'Or, Sa Coma, Cala Millor i Cala Bona. Unutar pećina nalazi se jedno od najvećih podzemnih jezera na svetu, jezero Martel. Lepota ove pećine dolazi do izražaja usled svetlosti koje bacaji stalaktiti. Koncerti klasične muzike izvode se od strane muzičara na brodovima k

Opširnije
Pećina Cova Blava

Pećina se nalazi u parku prirode Cabrera, pećina je visoka 20 a duboka oko 40 metara. Ulaz u pećini je na znatno nižoj visini od krova pećine, pa većina svetlosti u pećini dolazi ispod vode, a to je i razlog neverovatno plave boje vode. Dubina vode u pećini je oko 20 metara.

Opširnije
Pećine Campanet

Pećine Campanet nalaze se u severnoj Majorci u blizini mesta Inca, Alcudia i Pollensa. Pećine su 400 metara duge, obilazak traje oko 40 minuta, obilaze se brojne odaje i galerije za koje se smatra da potiču iz doba mezolita. Pećina je otkrivena 1945 godine, a otvorena je za javnost 1948 godine.

Opširnije
Pećine Arta

Pećine Arta nalaze se na istočnoj obali Majorke u opštini Capdepera u Cap Vermell-u. Najveća atrakcija pećine je njeno predvorje gde stalaktiti čudesnih proporcija i oblika vise sa visokog lučnog krova pećine. Pećine se mogu posetiti u malim grupama, obilazak traje oko pola sata.

Opširnije