Turističke atrakcije u Palma de Majorci
Stari grad

Između trga Mayor i katedrale nalazi se stari grad Palma, koji svojim uskim stazama, živopisnim kutcima i pukotinama u zidu nijednog posetioca neće ostaviti ravnodušnim.

Opširnije
La Llotja

La Llotja je esnafski dom u Palma de Majorci, izgrađen je 1426 godine i predstavlja jedno od naljepših zdanja na celom ostrvu.

Opširnije
Palata La Almudaina

La Almudaina je palata iz 13 veka koja je bila sedište nezavisne kraljevine Majorka tokov vladavine Jaime II, Sancho I i Jaime III. Najatrkativnije atrakcije u palati su: kraljev i kraljičin dvor, soba sa prestolom, kraljevska kapela i dvorište. Danas je palata letnja rezidencija kralja španije za zvanične ceremonije.

Opširnije
Zamak Bellver

Bellver je zamak iz 14 veka smešten na brdu visokom 112 metara u blizini Palma de Majorke. Najatraktivnije celine uključuju kapelu, mesto za održavanje parada i kule. Zamak Bellver je bio kraljevska rezidencija Haimea II.

Opširnije
Akvarijum u Palmi

Akvarijum u Palmi osnovan je 2007 godine, u vlasništvu je kompanije Coral World International, svetskoh lidera u stvaranju morskih parkova. Cilj parka je da verno prikaže staništa i ekosisteme mora i okeeana, kako bi se proširila svest, znanje i divljenje o lepoti morskog sveta i ohrabrila inteakcija sa različitim vrstama koja žive u ovim uslovima.

Opširnije