Turističke atrakcije u Piranu
Trg 1. Maja

Trg 1, Maja predstavljao je administrativni centar Pirana do 13 veka. Danas prestavlja neobičan kontrast čuvenom Tartinijevog trgu od koga je udaljen par stotina metara. Na trgu se nalazi nekoliko restorana, umetničkih galerija i čuveni vinski bar. Na pozornici trga održavaju se brojne muzičke, pozorišne i plesne manifestacije tokom letnjih meseci.

Opširnije
Tartinijev trg

Tartinijev trg je centralni trg u Piranu i jedan od najlepših trgova Slovenije. Nekadašnji deo luke, danas predstavlja glavnog mesto okupljanja lokalnog stanovništva i velikog broja stranih turista. Ovu uređenu velelepnu pešačku zonu krasi veliki broj kafića i restorana kao i mnogobrojni objekti impozantne arhitekture.

Opširnije
Svetionik Punta

Punta, nakadašnji centar i istorijska tačka Pirana, oduvek se ponosila svojim simbolom - Svetionikom. Posle toliko vekova, svetionik je i dalje tu, doduše manji od originalnog i mnogo moderniji ali ništa manje atraktivan i kao takav predstavlja jednu od interesantnijih gradskih atrakcija.

Opširnije
Akvarijum

Piran poseduje simpatičan manju akvarijum koji je renoviran 2009 godine, i predstavlja odlično mesto za posetu i zabavu. Nalazi se u staroj luci, oko 100 metara od trga Tartini i otvoren je svim danima osim Ponedeljka. Posetioci mogu uživati u pogledu na brojnu floru i faunu morskog sveta izloženu u 25 osvetljenih bazena.

Opširnije