Turističke atrakcije u Rimu
Trg Svetog Petra

Upadljiv trg sa svojim nametljivim kolonadama vodi do najveće bazilike Hrišćanskog sveta, Bazilike Svetog Petra. Takođe predstavlja samo jezgro Vatikana, najmanje države na svetu. Prvobitno, na trgu se nalazio Neronov cirkus, gde su mnogi Hrišćani mučeni.

Opširnije
Trg Piazza di Spagna

Remek delo 18.tog veka, Trg Piazza di Spagna sa svojim nepravilnim oblikom, proteže se do Pincio brda na kome se nalazi Crkva Trinita dei Monti.

Opširnije
Sikstinska kapela

Kapela je dobila ime po papi Sikstu IV, koji je restaurirao staru Veliku kapelu između 1477. i 1480.godine. Tokom ove restauracije Pjetro Peruđino, Sandro Botičeli i Domeniko Girlandajo su naslikali niz fresaka koje opisuju Mojsijev i Hristov život.

Opširnije
Rimski Forum

Rimski forum (lat. Forum Romanum) je bio središte političkog, pravnog, privrednog, kulturnog i religioznog života drevnog Rima. Pod forumom se podrazumevaju sve zgrade, spomenici i ostaci drevnih ruševina. U vreme Rima, Forum je bio urbano mesto.

Opširnije
Rafaelove Sobe

Rafaelove sobe su sobe u Vatikanskoj Palati iznad Borgijinih odaja, u kojoj se čekalo na audijenciju kod pape. Sobe se zovu "Rafaelovim" jer su ukrašene veličanstvenim Rafaelovim freskama.

Opširnije
Trg Navona

Piazza Navona (Trg Navona) je barokni gradski trg u Rimu (Italija) kojeg je dizajnirao Bernini u 17-om veku tako da je zadržao oblik starorimskog hipodroma koji se nalazio na tom mestu.

Opširnije
Kompleks Vittoriano

Sa ove impresivne građevine se takođe pruža i impresivan pogled na ceo Rim. Sa njenog vrha možete videti baziliku Svetog Petra, Forum, Koloseum i mnoge druge znamenitosti.

Opširnije
Vatikan

Vatikan ili pravim imenom Vatikanski Grad je gotovo najmanja država na svetu. Ovaj grad - država stvoren je 1929. godine kao naslednik nekada moćne i velike Papske države. Vatikan je dom 800 stanovnika od kojih samo polovina ima zvanično Vatikansko državljanstvo. Nalazi se na Vatikanskom brežuljku u zapadnom delu Rima.

Opširnije
Usta istine

Bocca della Verità ili Usta istine su čuvena turistička atrkacija u Rimu i predstavljaju relejf na kojem je isklesano lice bradatog čovjeka, sa rupama na mjestima gdje su usta, oči i nos. Ne zna se tačno kako su nastala, a tokom istorije bila su posvećena mnogim paganskim kultovima: Jupiteru, Oraklu.

Opširnije
Španske stepenice

Španske stepenice povezuju možda najljepši rimski trg Piazza di Spagna i divnu francusku Crkvu Trinita dei Monti. Španske stepenice su izgrađene na zahtev Pape Inoćentija XII da bi spojile špansku ambasadu sa Crkvom. Od svoje izgradnje stepenice su obnavljane nekoliko puta, poslednji put 1995. godine, kada je i zabranjeno jesti na stepenicama.

Opširnije