Galerije i pozorišta u Šapcu
Pozorište Šabac

Godine 1906. osnovano je profesionalno Šabačko pozorište. Oformljen je stalni ansambl od 20 profesionalnih glumaca i dva reditelja, izabrana uprava, opremljene radionice za izradu dekora i kostima. Predstave su igrane u VELIKOJ KASINI.

Opširnije
Galerija u kulturnom centru

Galerija Kulturnog centra prvobitno je radila u sklopu tadašnjeg Doma omladine koji je osnovan u maju 1963. godine, a zvanično je započela svoj rad u septembru 1977. godine kada je prvu samostalnu izložbu imao Slobodan Jeremić Jeremija. Zgrada u kojoj se nalazi je s početka 20. veka i predstavlja zaštićen spomenik kulture. Namena joj je od samog početka bila ista, da bude i ostane svojevrsno stecište umetnika i ljubitelja umetnosti.

Opširnije
Dunjića kuća

Kuću je sagradio čuveni šabački hirurg Mihailo Dunjić u dvadesetim godinama dvadesetog veka. Građena je u eklektičkom, neorenesansnom stilu, kao značajniji primer građanske arhitekture tog vremena u Šapcu. Posebnu atmosferu kući daje ambijent velikog parka ispred. Početkom osamdesetih godina kuću je otkupila opština i posle izvršene rekonstrukcije postaje kuća legata; na spratu je smešteno 77 slika Branka Lala Stankovića iz cikl

Opširnije