Istorijska nasleđa na Siciliji
Segestin Hram

Segestin hram se nalazio izvan dvostrukih gradskih zidina. Izgrađen je krajem 5. veka pne., to je vrlo verni pokazatelj dorskog stila gradnje, osim što hramu u potpunosti nedostaje krov, što i nije tipično za tadašnju arhitekturu.

Opširnije
Herkulesov Hram

Dolina Hramova je arheološki lokalitet u Agrigentu ( antički grčki Akragas ), na Siciliji, južnoj Italiji. To je jedan od najistaknutijih primera Velike Grčke umetnosti i arhitekture, i jedan je od glavnih atrakcija Sicilije kao i nacionalni spomenik Italije. Ovde se nalaze ostaci nekoliko hramova i jedan od njih je Herkulesov Hram.

Opširnije
Hram Konkord

Jedan od najbolje očuvanih dorskih hramova na svetu, zajedno sa Hramom Here i hramom Posejdona.

Opširnije
Palata dei Normanni & Capella Palatina

Ovaj Normanski dvorac je sagradio Vilijam II u 12. veku, smatra se jednom od najveličanstvenijih arapsko - Normanskih struktura na svetu.

Opširnije
Heraclea Minoa

Grčki grad iz 6.tog veka, najverovatnije nazvan po kralju Minos, sagrađen je na ušću reke Platina. Nekoliko istorijskih mesta je do sada locirano kao neobeleženi delovi grčkog Nekropolisa, verovatno krajem arhaičnog i početkom klasičnog računanja vremena.

Opširnije
Grčki teatar

Postojanje pozorišta u Sirakuzi se prvi put pominje krajem petog veka pre nove ere. Pozorište nije imalo kanonski oblik polukruga, ali umesto toga, mesta za sedenje su bila raspoređena u obliku pravog trapeza.

Opširnije
Katakombe Capuchins

Hodnici su podeljeni u kategorije koje obuhvataju : Muškarci, žene, device, deca, sveštenici, monasi, i profesori (uključujući čuvenog slikara Velaskeza ).

Opširnije
Agriđento

Agriđento (ital. Agrigento) je grad u jugozapadnoj Italiji. Grad je središte istoimenog okruga Agriđento u okviru italijanske pokrajine Sicilija.

Opširnije