Spomenici u Skoplju
Spomenik Ratnik na konju

Veliki spomenik i spektakulatno remek delo Ratnik na konju predstavlja simbol makedonske tradicije i kulture. Spomenik se nalazi na trgu Makedonija u samom centru glavnog grada - Skoplja. Spomenik je jedna od najzanimljivijih turističkih atrakcija za posetioce.

Opširnije
Spomen kuća majke Tereze

Majka Tereza, pravim imenom Agnes Gonxha Bojaxhiu, rođena je u Skoplju 26. avgusta 1910. godine u albansko-katoličkoj porodici. Bila je časna sestra i od svoje 18. godine u potpunosti se posvetila božjoj službi. Jedna od spomen kuća posvećenih ovoj izuzetnoj ženi nalazi se i u njenom rodnom gradu Skoplju i predstavlja jednu od važnijih znamenitosti ovog grada u Makedoniji. Spomen kuća otvorena je na stogodišnjicu njenog rođenja, a

Opširnije
Sahat kula

Poznati toranj sa satom ili Sahat kula se ne nalazi se starom bazaru, ali je unutar komleksa džamije Sulatan Murata, na suprotnoj strani pijace, preko puta glavne ulice koja ide od centra grada prema starom Skoplju. Smeštena je na obronku brda i poseduje dominantnu poziciju u starom delu grada. Tačan datum izgradnje nije poznat, ali se predpostavlja da je kula izgrađena između 1566 i 1573 godine kao prva sat kula u otomanskoj imperiji.

Opširnije