Turističke atrakcije u Skoplju
Trg Makedonija

Trg Makedonija je glavni i najveći trg u Skoplju. Izgrađen je u između 1920 i 1940 godine. Na trgu se zgrada Narodne banke sa mermernom fasadom, monumentalni oficirski dom, Ristikjeva palata, palata Mazura.

Opširnije
Stara čaršija

Stara skopska čaršija je najveća čaršija na Balkanu van Istanbula i nalazi se u Skoplju, Republika Makedonija. Skopska čaršija je privredni, kulturni i istorijski deo Skoplja i jedna od najvećih atrakcija grada. Smeštena je na području od Dušanovog mosta do Bit-pazara, te od tvrđave Kale do reke Serave. Prema administrativnoj podeli grada, čaršija se nalazi na području opština Čair i Centar.

Opširnije
Milenijumski krst

Milenijumski krst predstavlja impozantnu atrakciju Skoplja i nalazi se na vrhu planine Vodno (1066 m) koja se uzdiže iznad grada. Krst je izgrađen 2002. godine povodom 2000-te godišnjice hrišćanstva u Makedoniji i svetu. Milenijumski krst visok je 66m, a može se videti sa udaljenosti od preko 30 km.

Opširnije
Kanjon Matke

Matka je uzani kanjon donjeg toka reke Treske, smešten 15 km severozapadno od Skopja, koji obuhvata oko 5000 hektara prekrasnog jezera Matka, strme litice planina visoke 1000 metara i uzbudljive pećine i živopisne srednjovekovne manastire.

Opširnije