Galerije i pozorišta u Subotici
Narodno pozorište

Putujuće pozornišne trupe priređivale su predstave u Subotici još od 1747. godine. Zgrada pozorišta, klasicističko zdanje prepoznatljivo po šest korintskih stubova, podignuta je pre više od 150 godina. U leto 2007. počeli su radovi na rekonstrukciji dotrajalog zdanja.

Opširnije
Pozorište Deže Kostolanji

Pozorište Deže Kostolanji neguje alternativni pristup. Od Šekspira do Mrožeka, od Beketa do Brehta...

Opširnije
Galerija moderne umetnosti

Rajhl - Galerija Moderne umetnosti Likovni susret - Palatu je 1904. godine. sazidao arhitekta Ferenc Rajhl za svoj dom i arhitektonski biro. Skupoceni materijali, neobična kombinacija boja, razigrana forma fasade, enterijera i dvorišta, izuzetan su primer secesijske arhitekture.

Opširnije
Gradska biblioteka

Gradska biblioteka je osnovana 1890. Neobarokna građevina, koju je projektovao F. Rajhl, sagrađena je 1897. godine za potrebe Nacionalne kasine. Prepoznatljiva je po dva atlanta koji na svojim leđima nose jedan od najlepših balkona u gradu.

Opširnije
Sokolski dom

Sokolski dom i Dečje pozorište - Sokolski dom, namenjen kulturi i sportu, otvoren je 1933. godine i odličan je primer međuratne arhitekture na ovim prostorima.

Opširnije
Zavičajna galerija dr Vinko Perčić

Galerija se bavi prezentiranjem likovnih umetnika različitih umetničkih praksi (slikarstva, vajarstva, grafike, multimedije, performansa i sl.) kao i čuvanjem i prezentacijom umetničkih predmeta legata kolekcionara dr. Vinka Perčića. Galerija se nalazi u kući iz 19. veka koja ima raskošnu neobaroknu dekoraciju.

Opširnije