Parkovi i izletišta u Valjevu
Park Vidrak

Na brdu Vidrak iznad Valjeva, pored puta ka manastirima Ćelije i Lelić, nalazi se i partizanski spomen-park posvećen Borcima revolucije 1941.-1945. Park je površine oko tri hektara. U njegovom centru dominira spomenik partizanskog heroja Stevana Filipovića, rad vajara Vojina Bakića. Park je izuzetno lepo uređen i osvetljen. Sa njega se pruža veličanstven pogled na grad Valjevo i okolinu. U okviru parka je uređen i parking prostor.

Opširnije
Park Peti puk

Park na 5om puku u Valjevu je mesto na kom se okupljaju i mladi i stari, posebno u toku leta kada nudi lepu hladovinu u senci drveća. Pored samog parka se nalazi i stadion sa velikom kružnom trakom za trčanje koji svakodnevno u popodnem časovima posećuje veliki broj rekreativaca.

Opširnije
Park Pećina

Park Pećina je odličan za obavljanje fizičkih aktivnosti kao i za opuštenu šetnju prirodom. U parku se nalaze tereni za mali fubal, basket, staze za trčanje. U nastavku parka nalazi se stadion FK Buducnost, i teniski tereni.

Opširnije
Park Vide Jocić

Park Vide Jocić ili Park na Jadru kako ga meštani zovu, nastao početkom XX veka inicijativom Društva za ulepšavanje Valjeva i danas predstavlja najuređeniji park u gradu na Kolubari. U parku na Jadru se, na jednom relativno malom prostoru, nalaze sklupture Vide Jocić koje predstavljaju narodne heroje valjevskog kraja iz Drugog svetskog rata. Sklupture su savršeno uklopljene u ambijent parka koji je for

Opširnije