Galerije i pozorišta u Veneciji
Ravagnan

Sa tradicijom dugom 30 godina tokom koje je izgradio prepoznatljivu reputaciju, Ravagnan je postao ekskluzivni distributer dela najpoznatijih živih italijanskih umetnika. Tokom godina kolekcija je upotpunjena staklenim skulpturama Primo Formentija, kolažima Pjero Principija i slikama nadrealističnog slikara Ludovika de Luiđija.

Opširnije
Galerija Holly Snapp

Ukoliko ste u poseti Veneciji ne propusti da posetite galeriju Holly Snapp u kojoj su izloženi radovi poznatog engleskog umetnika Geoffrey Humphries-a. Slike, grafike i crteži poznatog umetnika na temu pejzaža, portreta i akvarela sigurno Vas neće ostaviti ravnodušnim.

Opširnije
Fondacija Querini Stampalia

Ova neverovatna renesansna palata nalazi se u samom centru grada, u neposrednoj blizini trga Sv. Marka i predstavlja jedinstven komleks u lagani. Palata je nasleđe Giovanni Querini-a koji je preminuo 1868 godine.

Opširnije
Galerija Contini

Galerija Contini poseduje kolekciju dela poznatih umetnika kao sto su Šagal, Giacomenti, Megrit, Pablo Pikaso i drugi. Galerija Contini je i poznati diler umetničkih dela Botera i Navaro Viresa, a delatnost upotpunjuje i prodajom brojnih skulptura.

Opširnije
Galerija Bugno

Umetnička Galerija Bugno nalazi se na samom trgu svetog Marka u Veneciji. Na prostoru od dva sprata možete pogledati stalnu postavku savremene umetnosti sa posebnim fokusom na skulpture i fotografije.

Opširnije
Studio Bac Art

Osnovan 1977 godine od strane Paola Barufaldija i Cadore, Bac Art studio poseduje veliki broj interesatnih i važnih slikarskih dela sa tematikom Venecije, anđela, flore i faune...Tokom redovnih izložbi u galeriji možete pogledati radove lokalnih umetnika.

Opširnije
Galerija Akademija

Galerija Akademija poseduje imozantan broj radova i u njoj se nalazi najvažnija umetnička kolekcija u Veneciji. Galerija je nazaobilazni lokalitet na turističkoj mapi Venecije, i svakako mesto koje zavređuje Vašu pažnju. Posetiocima su na raspolaganju obilasci uz pratnju vodiča na engleskom jeziku.

Opširnije